Naslovna TV RAT SVETOVA - NOVO i EKSKLUZIVNO na kanalu Epic Drama! 20. i...

RAT SVETOVA – NOVO i EKSKLUZIVNO na kanalu Epic Drama! 20. i 21. decembra od 21.00!

Iščekivana sa veoma velikim nestrpljenjem, sjajna nova SF dramska serija, Rat svetova (u produkciji ITV Studios i Mammoth Films), biće ekskluzivno premijerno prikazana na kanalu Epic Drama širom centralne i istočne Evrope. Serija od dve epizode biće prikazana dve večeri zaredom, 20. i 21. decembra u 21.00.

Originalnu priču H. Dž. Velsa adaptirao je Piter Harns, a ova nova TV-verzija verno prenosi doba i okruženje iz prvobitne priče i prva je verzija koja se odvija u Londonu i njemu susednim okruzima za vreme kralja Edvarda VII.

Odličnu glumačku postavu predvode Elenor Tomlinson (Poldark, S ljubavlju, Vinsent) i Rafe Spal (Svet iz doba jure: Uništeno kraljevstvo, Opklada veka) uz Roberta Karlajla (Trejnspoting 2, Nekada davno) i Ruperta Grejvsa (Swimming with Men, Šerlok). Rat svetova režirao je nagrađivani Kreg Viveiros  (Deset malih crnaca, Rillington Place) a producirala Betsan Moris Evans (NW, The City in the City: Grad i grad). Muziku je radio Ras Dejvis, kompozitor kog kritika veoma hvali, a za dizajn je zadužen nagrađivani tim dizajnera.

U ovoj novoj verziji pratimo Džordža (Rafe Spala) i njegovu partnerku Ejmi (Elenor Tomlinson) dok pokušavaju da se suprotstave društvu i započnu zajednički život, posle pada velikog meteora u Horsel Komonu u Sariju. Rupert Grejvs igra Frederika, Džordžovog starijeg brata, a Robert Karlajl glumi Ogilvija, astronoma i naučnika. Rat svetova iznosi nam priču o njihovom suočavanju sa sve strašnijim užasima najezde vanzemaljaca i o spasavanju sopstvenih života od neprijatelja koji im je nepojmljiv.

Elenor Tomlinson izjavljuje: “Oduševljena sam što ću se boriti protiv Marsovaca s Rafom Spalom u ovoj TV-adaptaciji Rata svetova. Već dugo sam obožavateljka rada Krega Viveirosa, te je veoma uzbudljivo stvarati ovaj svet dok je on za kormilom”. Rafe Spal pak dodaje: “Veoma sam srećan što sam deo ekipe koja će ovu omiljenu priču preneti na male ekrane. Ne mogu da zamislim bolje društvo od Krega Viveirosa, Pitera Harnsa, studija “Mammoth Screen” i svakako, veoma nadarene Elenor Tomlinson”.

Režiser Kreg Viveiros  kaže: “Originalna priča H. Dž. Velsa mnogo puta je bila adaptirana za male ekrane, ali uvek je bila smeštena u savremeno (američko) okruženje. Ovo je prva verzija koja je smeštena u Londonu i susednim okruzima u vreme kralja Edvarda VII. Piterov scenario veoma vešto odaje počast prvobitnoj pripovetki, ali naš je cilj da publika uživa u modernoj i uzbudljivoj priči, i da ponudimo priču o invaziji vanzemaljaca koja će šokirati i zapanjiti gledaoce širom sveta”.

Piter Harns izjavljuje: „Želeo sam da napišem verziju Rata svetova koja verno prenosi raspoloženje i dušu knjige, ali koja je isto tako savremena, iznenađujuća i puna neverovatnih kombinacija: sudar naučne fantastike, istorijske drame i horora. U Velsovom romanu nema ničega prijatnog ni predvidljivog i to sam želeo da prikažem i u seriji. Imamo izuzetne glumce, brilijantnog režisera i sjajnu snimateljsku ekipu. Jedva čekam da užasavajuća priča o prvoj invaziji vanzemaljaca osvoji naše ekrane.”

Serija “Rat svetova” potresni je triler u kome nailazimo na neodoljivi sudar naučne fantastike, istorijske drame i horora i koji na vrlo živopisan način oživljava jednog od najvećih neprijatelja iz sveta književnosti.

Čekirajte Obavezno

HIT! Prvo KOŠARE, a sada i ŽETVA! Miloš Biković snima još jedan FILM o stradanju SRBA na KOSOVU!

Miloš Biković ove godine ima uloge u, po mnogima, najznačajnijim srpskim filmovima "Košare" i "Žetva". On ih i sam smatra takvim jer...

Aleksandar Radojičić za FILM i TV otkriva sve o filmu i seriji KOŠARE – Osećam se kao da sa BIKOVIĆEM SLUŽIM VOJSKU!

Piše Jovana Vukašinović PROČITAJTE JOŠ I Ognjen Amidžić u seriji PEVAČICA! A evo KOGA će GLUMITI poznati voditelj! Nećete...

I Ognjen Amidžić u seriji PEVAČICA! A evo KOGA će GLUMITI poznati voditelj! Nećete VEROVATI!

Glumačkoj ekipi serije "Pevačica" pridružio se i Ognjen Amidžić, a voditelj će igrati sebe, pa će, prema scenariju, u svojoj emisiji intervjuisati...

Serija PEVAČICA: EVO ko će igrati Jeleninu SVEKRVU – vračaru ZORICU, a KO će biti SAŠA POPOVIĆ!

Nataša Ninković prihvatila da igra Zoricu Marjanović. Ona je izvrsna glumica koju nikad nismo gledali u ulozi vračare, kaže Gaga Antonijević o...

Igra sudbine 123. epizoda – petak, 7. avgust (Prva, 21.10): Nada priznaje Strahinji – TRUDNA SAM!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!