Naslovna TV TOP 10 Najiščekivanije serije 2020!

TOP 10 Najiščekivanije serije 2020!

Eksplozija produkcija novih serija obezbedila je dosad najveći izbor TV gledaocima, tako da se od 2020. očekuje mnogo toga. Nove produkcije redovno izbacuju nove serije, ali ni tradicionalni emiteri još ne odustaju – oni možda nemaju toliko novca kao onlajn platforme, ali se trude da to nadomeste kvalitetom. Kraj bitke se ne nazire, što je dobro za sve koji uživaju u serijama.

Pred vama je zato 10 serija koje vas očekuju u 2020. godini:

Sva stvorenja velika i mala (All Creatures Great and Small)

Originalna BBC-jeva verzija serije bila je veliki hit tokom sedamdesetih i osamdesetih u Velikoj Britaniji. Serija prati živote grupe veterinara u jednom jorkširskom selu, a reč je o priči nastaloj u nizu romana Džejmsa Heriota. Novu verziju serije sada snima Kanal 5, a povodom 50 godina od objavljivanja prve knjige – Samo kad bi mogli da govore (If Only They Could Talk).

Avenija 5 (Avenue 5) – Skaj

Armando Januči, autor sitkoma Potpredsednica (Veep) i The Thick of It, sada u Aveniji 5 istražuje svemir. Priča se dešava u ne tako dalekoj budućnosti, na svemirskom brodu čiji kapetan je Hju Lori. U seriji glume Džoš Gad i Niki Amuka Bird. Tokom snimanja je bilo i problema – požar je uništio jedan od glavnih setova za snimanje, ali su autori uspeli da sve završe na vreme.

Serija se očekuje 22. januara.

Zaliv (The Bay) – ITV

Ovog puta reč je kriminalističkoj drami i to drugoj sezoni. Radnja se dešava u priobalnom gradu Morekambeu u kojem pratimo život i rad detektivke Lise Armstrong. Armstrongova je ovog puta uvučena u niz događaja oko šokantnog ubistva. Danijel Rajan, koji igra inspektora Tonija Mening, i Lindzi Kolson (Peni Armstrong) su tu i u drugoj sezoni.

Belgravija (Belgravia) – ITV

Na šestodelnoj seriji ponovo su zajedno radili scenarista Džulijan Felouz i tim zaslužan za čuvenu Dauntonsku opatiju. Priča počinje u predvečerje Bitke kod Vaterloa i prati kako su dešavanja iz te nedelje u narednim decenijama uticala na londonsku elitu. U seriji glume Filip Glenister i Alis Iv.

Dečaci (Boys) 2

Priča počinje 1981. godine i prati odrastanje trojice mladića i njihove najbolje drugarice Džil. Kako godine prolaze, na njihove živote, ali i ljude oko njih, sve više utiče HIV virus. Oli Aleksander iz benda Years & Years igra glavnog lika Ričija. Autor serije je Rasel T. Dejvis, koji je na Kanalu 4 već napravio veliki uspeh serijom Totalno kvir (Queer As Folk).

Kruna (The Crown)

Da, stiže i četvrta sezona priče o britanskoj kraljici Elizabeti, koju ponovo igra Olivija Kolman. U 2020. godini seriji se priključuju brojni poznati glumci i likovi – Džilijan Anderson će igrati premijerku Margaret Tačer, a Ema Korin princezu Dajanu.

Doktor Hu (Doctor Who) – BBC

Ponovo se vraća čuveni Doktor Hu. Tačnije – doktorka. Gospodara vremena ponovo igra Džodi Vitaker, a najavljen je i povratak niza klasičnih negativaca iz franšize Doktor Hu. Prva sezona sa Džodi Vitaker u ulozi Doktora Hua izazvala je dosta pažnje, ali je gledanost tokom deset epizoda polako opadala.

Nova sezona će sigurno dati vetar u leđa čuvenoj franšizi

Drakula (Dracula)

Stiven Mofat i Mark Gatis napravili su veliki uspeh novom verzijom Šerloka Holmsa.

Ovog puta na male ekrane vraćaju čuvenog vampira, nastalog iz pera Brama Stokera. Serija će imati tri epizode, koje će biti emitovane tri dana u nizu.

Ubiti Iv (Killing Eve)

Prva sezona serije Ubiti Iv izazvala je dosta pažnje te 2018. godine. Sada stiže nastavak. Reč je o trileru koji je glumicama Džodi Komer i Sandri O doneo niz nagrada – među kojima Baftu, Emi i Zlatni globus.

Serija je imala ogromnu gledanost širom sveta, što treću sezonu čini jednom od najiščekivanijih u 2020. godini.

Na dužnosti (Line of Duty)

Kraj pete sezone policijske drame bio je jedan od najgledanijih u 2019. godini, tako da su očekivanja pred šestu sezonu prilično velika. Međutim, ne zna se gotovo ništa o samoj priči – verovatno će biti nastavljena potraga za korumpiranim visokim zvaničnikom policije. Ono što je poznato jeste da se u šestoj sezoni vraćaju svi glavni glumci, a pridružiće im se Keli Mekdonald kao detektivka Džoan Dejvidson.

Čekirajte Obavezno

Serija dana – petak, 29. maj: Roko Skijavone (FOX Crime, 22.00)

Roko je uvučen u mračnu porodičnu tajnu, više zahvaljujući intuiciji i znatiželji nego volji. Zajedno sa prijateljem iz detinjstva Sebastijanom, Roko lovi...

Film dana – petak, 29. maj: Spuštanje na Mesec – najveća svetska prevara ( Viasat History, 22.05)

Godina 2019Zemlja Velika BritanijaTrajanje 60 minutaOriginalni naziv The moon landings: the world's greatest hoax?Žanr Dokumentarni Nakon prvog spuštanja na...

Emisija dana – petak, 29. maj: S Tamarom u akciji (RTS 1, 21.00)

Posle više od šest nedelja pauze, ekipa emisije "S Tamarom u akciji" vratila se sprovođenju i snimanju akcija pomoći našim sunarodnicima. U...

Nastavlja se emitovanje serije CRVENI MESEC! Prvo VELIKO iznenađenje, a zatim i NOVE EPIZODE!

Serija “Crveni mesec”, najzahtevniji projekat TV Pink koji je i označio povratak domaćeg serijskog programa na ružičastu televiziju, počeo je sa snimanjem...

Počelo snimanje serije KRALJ: Saznaj zašto je Žarko Laušević ODUSTAO od uloge MIŠIĆA!

Na Belom dvoru u četvrtak je pala prva klapa serije “Kralj”. U zamračenoj atmosferi, pod svretlošću sveća, reditelj i scenarista Zdravko Šotra...