Connect with us

TV

Siniša Pavić: Televizija je slabo cenila moj rad

Published

on

Posle velikog uspeha koji je postigla domaća serija “Junaci našeg doba”, slavni scenarista Siniša Pavić otkrio je da uveliko piše nastavak ove uzbudljive TV sage. Još nije poznato kada ćemo se ponovo družiti sa Čičanovićima, ali sigurno je da će se rasplet sudbine članova ove porodice i ostalih “junaka” odigrati u novih 20-ak epizoda drugog ciklusa.

Čičko (Igor Đorđević) je na kraju prve sezone učinio gest koji ga je napravio značajnim čovekom, iako je svoju glavu stavio na panj. Tim gestom on će mi pomoći da mu dalje razvijam sudbinu. Sticajem okolnosti njegova supruga Maja (Mina Lazarević) brže će napraviti karijeru od njega. Deda Arsa (Branko Cvejić) otkriće dokaz da Bog postoji, što će moći da objasni kao profesor matematike – otkriva Pavić.

Serija “Junaci našeg doba” pružila je plejadi mladih glumaca priliku da iskažu svoj talenat kroz upečatljive uloge, pa nije ni čudo što su Isidora Građanin, Rade Maričić i Pavle Veselinović gotovo preko noći osvojili srca publike. Pavić napominje da je to veliki uspeh, pogotovo danas kada se mnogo snima, a za glumce početnike je, kaže, važno da se na startu karijere istaknu.

– Pre 30, 40 godina, kada sam bio jedan od retkih koji je radio serije, niko nije naročito cenio moj i rad glumaca na televiziji. Serije se nisu cenile ni u inostranstvu. Tada je film dominirao, jer se u njega ulagao veliki novac. Bioskopi su dobro radili, a televizija je bila sirotinjska stvar. Televizija je malo plaćala i nije se moglo mnogo zaraditi. Srćam se da smo Gordan Mihić i ja morali da idemo kod nekadašnjeg generalnog direktora Televizije Beograd da se bunimo. U to vreme pisao sam “Banjicu”, a on “Sivi dom”. Naši projekti su su se plaćali po jako niskoj tarifi. Morali smo da se borimo kako bi se vrednovao naš rad.

Proslavljeni scenarista smatra da je danas televizija mesto gde se vrti veliki novac, i da je njihovim čelnicima jedino u interesu da se uložena finansijska sredstva što brže vrate.

– Niko se ne bavim glumcima. Mnogo je TV kanala, snima se i mnogo serija. Ipak, za mladog glumca postoji opasnost od poslova koji nisu kvalitetni. Mnogo je uloga koje ne govore ništa, u kojima ne mogu da pokažu talenat. Previše je banalnosti. Nadam se da smo im mi napravili seriju u kojoj će publici prikazati sve što znaju. Verujem da je ekipa mladih glumaca koju smo odabrali na dobrom putu – poručuje Pavić.

Continue Reading
Advertisement