Serija GOSPODARI PRSTENOVA sve bliža! Evo i mogućeg datuma premijere!

Prvi u nizu filmova iz franšize Gospodari prstenova pojavio se decembra 2001. godine. Uzevši u obzir da se serija Gospodari prstenova već duže vreme krčka u kreativnim radionicama Amazona, ne baš tako popularan striming servis mogao bi iskoristiti priliku i proslaviti 20 godina od izlaska filma s izlaskom svoje najiščekivanije serije do sada.

Već je dosta buke oko projekta, ali koristeći godišnjicu, novi naslov mogao bi dobiti dodatno marketinško gorivo. U ovom trenutku, očekuje se da će snimanje serije na Novom Zelandu biti dugotrajan proces, jer se očekuje da će postprodukcija zaživeti u 2021. Ipak, kada je reč o dobrom marketingu – čuda su moguća, pa i to da serija bude kompletirana do kraja naredne godine.

Takav potez mogao bi biti od koristi jer se izbegava jaka konkurencija drugih serija fantazije. The Witcher je debitovao u decembru 2019. a druga sezona se polako priprema i očekuje se do kraja ove godine. Druga ključna konkurencija je Game of Thrones prequel serija, House of the Dragon. Ta serija, koja će izaći na HBO Max, je najavljena za 2022. godinu. Ako Lord of the Rings uspe da izbegne preklapanje s nekom od ovih serija, Amazon bi mogao pronaći svoj put do vrha, barem na neko vreme.