Naslovna TV Na „Beoviziji“ se susreću švedska zima i australijsko leto!

Na „Beoviziji“ se susreću švedska zima i australijsko leto!

Festival „Beovizija 2020“, koji će biti održan od 28. februara do 1. marta, osim poznatih lica RTS-a Dragane Kosjerine i Kristine Radenković, vodiće i dva voditelja iz inostranstva koji su dobro poznati publici u Srbiji. Iz Švedske stiže Jovan Radomir, a iz daleke Australije Stefan Popović.

Festival „Beovizija 2020“, čiji će pobednik predstavljati Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ u Roterdamu, vodiće Dragana Kosjerina i poznati švedski voditelj srpskog porekla Jovan Radomir, dok će domaćini u „grin rumu“ biti Kristina Radenković i Stefan Popović, poznati voditelj iz Australije.

Jovan Radomir

Radi na švedskom javnom servisu SVT od 1998. godine kao voditelj, reporter i producent. U Jovanovoj biografiji zapisana je poduža lista intervjua sa legendama svetske muzičke scene Bona iz „U2“, Džejmsa iz „Metalike“, Selin Dion, Madone, Eminema, Enrikea Iglesiasa i mnogih drugih.

Jovan je vodio i mnoge poznate emisije i programe na nacionalnoj televiziji, reportaže po Africi i Južnoj Americi, jedan jako zapažen dokumetarac o slavnim irskim rokerima – grupi „Tin Liz“, kao i dokumetarni serijal o švedskim trubačima „Šveđani u Guči“,

Nedavno je snimio pet putopisnih reportaža po Srbiji i Republici Srpskoj za SVT.

Jovan je više puta bio predsednik švedskog žirija Pesme Evrovizije. Dva puta je saopštavao glasove švedske publike na „Evroviziji“ (2004. i 2006) i bio reporter na pet evrovizijskih takmičenja.

Moglo bi se reći da ima Pesmu Evrovizije u malom prstu.

Malo je poznato da je Jovan počasni ambasador Katrineholma, malog švedskog grada u kojem je odrastao. Autor je dve knjige na švedskom. Njegove knjige „Moj Balkan – hrana i ljudi“ (2011) i “Balkan – hrana, ljudi i uspomene“ (2018) našle su mesto u svim velikim knjižarama širom Švedske. Reč je o jednom žanrovskom miksu, pošto je „Jovanov Balkan“ istovremeno kuvar i putopis. Duhovita, na trenutke protkana nostalgijom, ova knjiga je melem za negativnu sliku naših prostora. I više od toga. Prva knjiga je prevedena i na engleski jezik.

Stefan Popović

Stefan Popović je novinar, televizijski i radijski voditelj i glumac iz Australije, srpskog porekla.

Postao je popularan na društvenim mrežama zahvaljujući blogu o Srbiji na kojem je krajem 2014. godine objavljen tekst „Deset razloga da krenete u avanturu u Srbiju“ koji je imao rekordnu čitanost sa nekoliko miliona pregleda.

Majka mu je sa Kosova, a otac iz Niša, dok je Stefan rođen u Australiji, gde je intervjuisao zvezde od Novaka Đokovića i Hjua Džekmena, do Lejdi Gage i Kajli Minog. Pored toga, bio je loto voditelj i glavni spiker najveće fudbalske ekipe u Australiji, Melburn Viktori.

Domaćoj publici je poznat i kao voditelj dokumentarnog filma „Kosovo: Momenat u Civilizaciji“ o srpskoj kulturnoj baštini na Kosovu i Metohiju i kao reporter iz emisije „Globalno“.

Kao glumac, domaćim gledaocima je poznat kao Marvin u filmu Darka Bajića „Bićemo prvaci sveta“ i kao Nenad iz druge sezone serije „Žigosani u reketu“.

Polufinala „Beovizije 2020“ biće održana 28. i 29. februara, dok je finale zakazano za 1. mart. Sve takmičarske večeri gledaoci će moći da gledaju na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti, dok će se veliko finale prenositi i na Radio Beogradu 1.

Čekirajte Obavezno

Drugo ime ljubavi 50. i 51. epizoda – petak, 10. jul (Prva, 19.15): Lola saznaje da je čovek koji je OTEO njenog SINA u...

Karmela saopštava Ivanu da želi da se iseli iz kuće. Ivan se u kafiću nalazi s Marinom, koja se boji za svoj...

Igra sudbine 109. epizoda – petak, 10. jul (Prva, 21.10): Sofija ĆE NAPASTI MILU! Mila je u VELIKOJ opasnosti!

U petak 10. jula očekuje nas još jedna uzbudljiva 109. epizoda serije IGRA SUDBINE. Ni ovog puta junaci nas neće ostaviti ravnodušnim,...

Igra sudbine 108. epizoda: ŠOK! Ministar Vukašinu otkriva KO JE NARUČIO Aleksino UBISTVO! Da li je to…

Aleksa više nije u komi. Ali nije više ni Ožegović. Situacija se komplikuje. Planovi padaju u vodu. On Adu zove majkom, Ivana...

Drugo ime ljubavi 48. i 49. epizoda – četvrtak, 8. jul (Prva, 19.15): Saša od Igora traži ISTINU!

Tamara i Irena odlaze za Zagreb, gde Irena saznaje da su ona i urednik dobili otkaz, a Tamara doživljava fijasko na audiciji....

Igra sudbine 108. epizoda – četvrtak, 9. jul (Prva, 21.10): Matija i Luka žele da proglase ADU LUDOM! Ada konačno shvata – MATIJA stoji...

To što se Aleksa budi iz kome ne znači da će se stvari vratiti na staro. Jer neće. On ima amneziju i...