Connect with us

FILM

VILJEM DEFO u filmu TOMAZO – u bioskopima od 13. februara!

Published

on

Poznati američki glumac Viljem Defo (Willem Dafoe) i reditelj Abel Ferara (Abel Ferrara) ponovo sarađuju zajedno. Nakon filmova Poslednji dan na zemlji (2011.), Pazolini (2014.) u bioskope stiže još jedno zajedničko ostavrenje – film Tomazo. „Tomazo“ je prikazan u okviru specijalne projekcije na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, a potom na Festivalu autorskog filma u Beogradu, dok će se u redovnoj bioskopskoj distribuciji naći od četvrtka 13. februara.

Tomazo je priča o američkom umetniku koji živi u Rimu sa svojom mlađom suprugom, Evropljankom Niki i njihovom trogodišnjom ćerkom Didi. Tomazo se bori da pomiri svoje nove početke s burnom prošlošću koja ga prati.

Reditelj i scenarista Abel Ferara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da pronađe sreću u ulozi supruga i oca. Pitanje muči i glavnog junaka Tomaza koga Ferara predstavlja s nežnošću i razumevanjem, a Viljem Defo ga igra brilijantno i otvoreno. Kako se autor i junak pitaju, tako i publika treba da postavi pitanje da li joj je potreban još jedan film o požudnom, grešnom, a genijalnom reditelju u poznijim godinama – Tomazova posvećenost sopstvenom duhu i Ferarina opširna studija karaktera daju pozitivan odgovor.
Reditelj ističe da film Tomazo nije u potpunosti autobiografski, ali određene paralele postoje, posebno u budističkom pristupu života.

Continue Reading
Advertisement