Naslovna FILM U KOMBANK DVORANI svečano otvorena SALA SRPSKOG FILMA!

U KOMBANK DVORANI svečano otvorena SALA SRPSKOG FILMA!

U Kombank Dvorani svečano je predstavljena Sala srpskog filma, koja će kao kulturni  poduhvat nastao u saradnji Filmskog centra Srbije i Kombank Dvorane, biti namenjena celodnevnom prikazivanju isključivo nekomercijalni srpskih filmova i filmova srpskih koprodukcija. Publiku u startu očekuje bogat filmski program, pa će se tokom prve dve nedelje na repertoaru naći filmovi: Zaposlena, Nebeska tema, Ederlezi rajzing, Šavovi, Dovlatov, kao i Slučaj Makavejev. Cena svih ulaznica će biti  simbolična – 300 dinara.

Pokretanjem saradnje između Filmskog centra Srbije i Kombank Dvorane publici se otvara mogućnost da radnim danima, ali i vikendom i praznicima pogleda srpske filmove koji su imali manje zapažen odjek ili uopšte nemaju bioskopsko prikazivanje, kao i filmove koji su u drugim bioskopima završili svoj bioskopski život.

 Jelena Trivan, predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije je na konferenciji za medije u Kombank dvorani poručila da je ovaj poduhvat samo deo sprovođenja digitalizacije bioskopa u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom kulture.

– Jedna smo od zemalja koja je na vrhu u procentima bioskopa koji su digitalizovani i spremni za prikazivanja novih filmskih formata. Kombank Dvorana će biti samo jedna u mreži sprskih bioskopa koji će prikazivati srpski film – rekla je Trivan i dodala da će Sala služiti  i u procesu pravljenja filma.

– Važno nam je da producenti  imaju svoje platno da mogu da rade na radnim verzijama filma. Sale će  u potpunosti biti stavljena na raspolaganje za sve potrebe producenata koji žele da imaju svoje testne projekcije – rekla je Trivan i dodala da je obaveza  filmova da budu titlovani, kako bi svaki turista mogao da pogleda srpski film i  savremenu srpsku produkciju.

Takođe, Sala će biti dostupne  i članovima komisija i Upravnog odbora, kako bi bili informisani o samom filmu pre počinjanja bioskopskog života fima ili njegovog učešća na festivalima.
Gordan Matić, direktor Fimskog centra Srbije ponosan je na činjenicu da je ovakva mreža digitalizovanih bioskopa razvijena u  17  gradova u Srbiji, pored Beograda.

– U Sali srpskog filma, posetioci će moći da vide filmove na engleskom, dokumentarce koji veoma retko uđu u distribuciju, kao i filmove iz manjinskih koprodukcija, koji se obično ne prikažu nigde osim u Beogradu – istakao je Matić.

Direktor Kombank dvorane, Igor Stanković, najavio je bogat filmski repertoar, na kome će tokom 52 nedelje, svakoga dana biti prikazana po tri filma u  tri večernja termina.

– U pitanju su filmovi koji su imali bioskopsku distribuciju u poslednjih 12 meseci, ali nisu imali zapažen komercijalni efekat, dokumentarni filmovi,  kao i  eksperminetalni filmovi – nagalasio je Stanković, koji je istovremeno izrazio zadovoljstvo početkom realizacije ovog značajnog projekta u saradnji sa Filmskim centrom Srbije.

Čekirajte Obavezno

Kako da postanete producent – NAJVAŽNIJI ČOVEK SVAKOG UMETNIČKOG PROJEKTA

Želite da napravite karijeru u umetnosti, ali da ne budete samo jedna od karika na tom putu, nego da budete svestrani i...

Igra sudbine 84. epizoda – četvrtak, 28. maj (Prva, 21.00): Adin advokat sedi na DVE STOLICE! Jedna od njih je – DONKINA

Aleksu potresa što je Ivan u teškom stanju i što je vezan za krevet. Čvrst zagrljaj podrške i topline pruža mu Mila....

Lansiranje prve SPACEX rakete u najnovijem SPECIJALU na kanalu DISCOVERY! Premijerno 14. juna u 20.00!

Discovery kanal će učestvovati u stvaranju istorije i snimati lansiranje u svemir astronauta NASA-e u raketi SpaceX. Ova misija...

Raša Bukvić kao Zoran ĐINĐIĆ u seriji PORODICA o poslednjim danima MILOŠEVIĆA!

Nova serija Firefly produkcije „Porodica“, koja se već tretira kao najiščekivanija serija godine, iz dana u dan sve više golica maštu publike....

Serija dana – sreda, 27. maj: El Čapo (RTS 1, 23.00)

Nakon "Narkosa" na Prvi program RTS-a stiže nova televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "El Čapu" Gusmanu koji...