LED 2 – najgledaniji ruski film svih vremena!

Rusiju je zadesila prava LEDOMANIJA! Naime, tokom prva tri dana prikazivanja muzičko-sportski filmski fenomen LED 2 sa budžetom od 322 miliona rubalja (4.5 miliona evra) uspeo je da obori sve rekorde, pa čak i onaj koji je nedavno postavio film Sluga sa Milošem Bikovićem, i zaradi 575 miliona rubalja (više od 8 miliona evra) u 1814 ruskih bioskopa. Poređenja radi, Sluga je za isto vreme inkasirao 313 miliona rubalja.

Kako prenose ruski mediji tako dobrom rezultatu filma LED 2 doprinela je odlična marketinška kampanja koja je pratila film, ali i činjenica da je reč o nastavku hita iz 2018. godine, te je publika pohrlila u bioskope kako bi otkrila šta se dogodilo dalje u životima junaka Nađe i Saše.

Tako je film samo tokom prvog dana zaradio 3.2 miliona dolara (tri puta više nego prvi deo), zvanično postavši najgledaniji ruski film svih vremena.

Sinopsis

Zahvaljujući iskrenoj ljubavi hokejaša Saše, prvakinja u umetničkom klizanju Nađa uspela je da ustane iz invalidskih kolica i ponovo zapleše najlepšu igru na ledu. Delovalo je da će nastaviti tamo gde je stala u osvajanju titule najbolje igračice Rusije, ali je želja da se uda za Sašu i rodi mu dete bila veća. Međutim, ne i od cene koju će zbog ostvarivanja tog sna morati da plati. Posle nemilog događaja, koji će zauvek promeniti živote mladog bračnog para, čini se da je nemoguće ponovo računati na srećan kraj. Ali, ukoliko poverujete u to, onda ne poznajete dovoljno dobro ovu ledenu bajku…

Producent filma filma “Led 2” je slavni ruski režiser Fjodor Bondarčuk, dok režiju potpisuje Žora Križovnikov. Glavne uloge igraju: Aglaja Tarasova, Aleksandar Petrov, Marija Aronova, Vitalij Kornienko, Julija Hlinina, Nadežda Mihalkova i Sergej Kuznecov.