Connect with us

NE PROPUSTITE

Premijerno – Hit serija „Najjači glas“ stiže na RTS od 23. februara – nedeljom u 23.00!

Published

on

Hit TV serija iz produkcije HBO-a, koja prati poslednji period karijere kontroverznog televizijskog urednika i takozvanog medijskog konsultanta niza najmoćnijih konzervativnih političara uključujući i nekoliko američkih predsednika, Rodžera Ejlsa, stiže na Prvi program RTS-a.

U sedmodelnoj biografskoj seriji o njemu „Najjači glas“ (navodno bio je poznat po svojim ispadima s vikanjem na saradnike koji su ga zato „prozvali najjači glas u sobi“) pratimo Ejlsove poslednje godine u karijeri, vezane za rad na vodećoj poziciji u moćnoj medijskoj korporaciji Ruperta Mardoka, „Foks njuz“ i „Foks televižn stejšns“, a ujedno i poslednjim u njegovom životu, pošto je umro 2017. godine, posle nepunih godinu dana nakon što je morao da napusti „Foks“.

Da bismo razumeli događaje koji su doveli do uspona moderne Republikanske stranke, moramo razumeti Ejlsa. Koncentrišući se ponajpre na prošlu deceniju u kojoj je Ejls bez sumnje postao de facto vođa stranke, serija se dotiče ključnih događaja u njegovom životu, uključujući njegova iskustva sa svetskim vođama iz kojih se rodila njegova politička karijera, te optužbe za seksualno uznemiravanje i nagodbe koje su dovele do kraja njegove vladavine „Foks Njuzom“.

U moćnoj interpretaciji Rasela Kroua, koji je skoro do neprepoznatljivosti uz pomoć protetike transformisan u gojaznog lidera „Foksa“, gledaoci prate godine rada ovog bizarnog, agresivnog, neotesanog, bolesno ambicioznog i politikom opsednutog TV mahera s kojim je kablovska korporacija za proizvodnju posebne vrste televizijske zabave – vesti – dosegla sasvim novi i brutalniji komercijalni nivo. Na današnjem politički nabijenom medijskom krajoliku, i dalje, nijedna figura nije veća, čak i nakon svoje smrti, od Rodžera Ejlsa, koji je bez obzira na sve, oblikovao „Foks njuz“ u silu koja je neopozivo promenila razgovor o najvišim nivoima vlasti.

Da bi dočarao ovog krupnog medijskog tajkuna, Rasel Krou je na početku snimanja sa majstorom maske Adrijenom Moratom provodio po šest sati dnevno. Vremenom su uspevali da završe posao za tri sata, ali to je samo početak, spoljna priprema genijalne uloge koje će mu sasvim sigurno obeležiti karijeru, a koja mu je donela i Zlatni globus.

Uloge: Rasel Krou, Sijena Miler, Naomi Vots, Set Makfarlan…

Kreatori serije: Tom Makarti, Aleks Mekalf

Continue Reading
Advertisement