Connect with us

TV

Na RTS nam stiže novi kviz – STIGNI ME AKO ZNAŠ!

Published

on

Radio-televizija Srbije realizuje originalni kviz koji će odgovarati svetskim standardima. Znanje, sreća, taktika i malo nostalgije, najkraći su opis novog kviza „Stigni me ako znaš“.

Do sada je u našoj zemlji, ali i zemljama regiona, bila praksa da se kupuju i realizuju strane licence. „Stigni me ako znaš“ je domaći proizvod, na kome se radilo poslednje tri godine. Rezultat je dinamična igra koja vas ostavlja bez daha – veliki broj nepredvidivih situacija i obrta, grandiozni studio kojim bi mogle da se pohvale i svetske produkcije, ali i mogućnost da  se ispred TV ekrana zabavite i testirate svoje znanje zajedno sa prijateljima i članovima porodice.

Pravila igre su jednostavna: četiri igrača stoje na ivicama ogromne četvorougaone interaktivne table, sllične onima iz društvenih igara „Monopol“ ili „Ne ljuti se čoveče“. U svakom krugu igre, svaki takmičar ima 30 sekundi da odgovori na 6 pitanja iz opšte kulture. Koliko tačnih odgovora da, toliko polja ide napred. Svako polje ispod sebe krije novac ili iznenađenje u igri. Ukoliko takmičar stigne nekog od protivnika, izbacuje ga iz igre i uzima mu sav osovjeni novac. Takmičar koji prvi stigne na startnu poziciju je pobedio i ima priliku da u poslednjoj rundi sačuva sav novac koji je osvojio.

Tu nije kraj – ovo je jedini kviz u kom takmičar u jednom momentu igra i za sebe i za publiku, jer sudbinu pobednika u poslednjoj rundi u svoje ruke preuzima publika u studiju.

Voditeljka „Slagalice“, najgledanije emisije u Srbiji, Kristina Radenković, vodiće u novom kvizu takmičare kroz napetu i uzbudljivu igru. Njena uloga biće i da spušta ili podiže tenziju kad je to potrebno i da nasmeje gledaoce i takmičare ako se igra previše zakomplikuje. “Uzbuđena sam i jedva čekam da publika vidi šta smo pripremili. Sigurna sam da imamo odličan proizvod, jer znam koliko se mi u ekipi sjajno provodimo dok radimo na kvizu. Pitanja su takva da većina gledalaca može da učestvuje, a svaka epizoda je veoma napeta, tako da ćemo ovog proleća uživati, naučiti nešto novo i što je najvažnije – moći ćemo da se dobro zabavimo kod kuće, sa porodicom.”

Kviz “Stigni me ako znaš”, gledaćemo od 6. marta, svakog petka u 22.00 na prvom programu RTS-a.

Continue Reading
Advertisement