Connect with us

TV

GLEDALI SMO: OKRUŽEN MRTVIMA (9. EPIZODA) – Neganov stiskavac sa ALFOM, i Derile, MOLIMO TE – rokni KEROL!

Published

on

Vratili su se! Na sreću, i dalje su prilično dobri, mada definitivno nešto čudniji nego što smo navikli. Naravno, reč je o nastavku 10. sezone serijala OKRUŽEN MRTVIMA čiju smo devetu epizodu gledali 24. marta na FOX od 22.00 i nastavljamo iz ponedeljka u ponedeljak da pratimo nove avanture popularne zombi sage. A gde smo sad?

Na početku se pridružujemo našim neustrašivim herojima u nevolji. Oni su zarobljeni u pećinskom sistemu sa Alfinom (Samantha Morton) hordom šetača, naizgled bez izlaza. Šaptači imaju naredbu da ih ubiju pokušaju li slučajno da ga nađu. Tek da ih uvere u bezizlaznost situacije. Deril (Norman Reedus), prirodno, vodi grupu u avanturistički poduhvat proboja preskačući ruke zombija, ali oni nisu najopasnija pretnja po bezbednost družine. Postoji određen unutrašnji sukob, koji posebno produbljuje Magna (Nadia Hilker), verujući da su se zatekli u ovoj situaciji zato što je Kerol (Melissa McBride) sve nestabilnija – a to je procena sa kojom je teško ne složiti se.

https://www.youtube.com/watch?v=yJ-_3uqwCOs

KO JE ŠPIJUN MEĐU ŠAPTAČIMA?

Napetost raste i u kampu Šaptača jer su Deril i njegova banda uspeli da uđu duboko na njihovu teritoriju bez mnogo muke. Graničari su podbacili o čemu novosti donosi Gama, a ova nestabilnost je, naravno, savršena za Negana (Jeffrei Dean Morgan), koji, još uvek pokušava da se uklopi u grupu, i Alfi sugeriše da bi potencijalni špijun mogao biti u kampu – možda je to čak i Gama?

U pećinama Deril osluškuje Magnine osećanja prema Kerol. Ona mu je najbolji prijatelj i on želi da bude tu za nju, ali više ne zna šta da radi sa njom. Iako priznaje da bi, ako bi proživeo isto što i ona, verovatno osećao isto, odlučuje da ima razumevanja i da uspostavi kontakt sa Kerol kako bi joj pomogao. Ona mu, međutim, ne uzvraća na isti način i šteti ne samo njihovom odnosu, već i grupi u celini.

Džeri (Cooper Andrews) pronalazi strelice ukopane u zid koje su za sobom ostavili Šaptači ne bi li se snašli na izlasku iz pećina i shvata da je pronašao spas.

Dok je grupa očigledno prelomljena, deveta epizoda aktuelne sezone OKRUŽEN MRTVIMA dobro „radi“ na isticanju malih saveza koji pomažu u očuvanju osećaja zajedništva. Jedan od takvih primera je trenutak kada Kerol ima manji panični napad, a Koni (Lauren Ridloff) joj pomaže da savlada pritisak. U najboljem delu epizode, Deril vodi sve kroz uski tunel u kom se Džeri bespomoćno zaglavi. Svi rade zajedno na tome da ga oslobode, pojačavajući ideju zajedničke borbe protiv neprijatelja, a poseban utisak ostavlja neprekidan osećaj snažne klaustrofobije.

ŠTO SE DOGODI U ŠUMI – U ŠUMI I OSTAJE

Daleko najčudnije odstupanje u ovoj epizodi je „šumska“ veza između Negana i Alfe. Negana vode na osamljeno mesto gde mu je rečeno da se skine, te ovaj pretpostavlja da će ga pogubiti. U panici počinje sa grandioznim govorom o tome kako je postao čudovište, jer je to svetu trebalo i kako mu je ime nekada nešto značilo… Međutim, kada se okrene, i Alfa je gola, izuzev jezive hodalice i njenih čarapa. Pretpostavljate, želi da ga nagradi na način koji će on razumeti… Priznaćete – bizarniju scenu u OKRUŽEN MRTVIMA dugo nismo videli.

U međuvremenu Kerol ponovo dovodi u životnu opasnost celu grupu i konačno ne može a da se ne postavi pitanje – da li Deril treba da je ubije? I sa tim pitanjem kao verovatno najvažnijim za nastavak serije i zaključujemo utisak o premijeri drugog dela 10. sezone nadajući se da će nam nastavak konačno doneti razrešenja u odnosu Derila i Kerol koji već dugo, barem prema našem utisku, pomalo guši seriju.

Continue Reading
Advertisement