Serija „Prekid“, od 24. juna na RTS 1 – radnim danima u 23.00!

Prekid-1

Belgijska serija „Prekid“  koja stiže na Prvi program RTS-a po mnogima spada među najbolja evropska TV ostvarenja poslednjih godina.  Svi ljubitelji misterije i trilera, mogu je pratiti svakog radnog dana oko 23.00.

Radnja prati iskusnog detektiva (i udovca) Joana, koji se nakon traumatičnog događaja vraća iz velegrada u svoj rodni grad i jedina želja mu je da pronađe mir za sebe i svoju ćerku tinejdžerku. Ali to mu nikako ne polazi za rukom zato što se u mirnom mestašcetu okruženom šumom i rekama događa ubistvo, nedugo nakon što on u njega stigne.  Žrtva je tamnoputi fudbaler lokalnog kluba. Svi veruju da je u pitanju smoubistvo, samo Joan duboko sumnja u to.

A onda više ništa nije isto ni jednostavno. Malo mesto u nedođiji, pokazuje se jako interesantno i sve je samo ne mirno… Skoro svi stanovnici kriju neku tajnu ili se bave nelegalnim poslovima. Joan će učiniti sve da razreši zločin, pokušavajući (možda bezuspešno) da sačuva svoj zdrav razum dok usput otkriva i mnoge tajne koje ovo mesto čuva.

Radnja serije je prikazana  u dva paralelna vremenska toka. Sadašnjost, u kojoj Joan vodi razgovor sa psihijatrom nakon krvavog uvodnog dela prve epizode pokušavajući da se priseti svih događaja koji su očigledno ostavili žestoku traumu na njega. Drugi tok je prošlost u kome pratimo događaje koji su doveli do krvavog događaja sa početka.

Uloge: Joan Blank, Jasmina Doueb, Sofi Brajer, Žan Henri Komper…

Režija: Metju Donk

Foto Promo