Connect with us

Uncategorized

Kanadskom sitkomu „Šits krik“ – DEVET Emija na ovogodišnjoj on line dodeli

Published

on

U kategoriji za najbolju komediju kanadski sitkom „Šits krik“ osvojio je devet nagrada, a time je ujedno i oboren rekord u broju primljenih nagrada za komediju. Serija je prikazivana od 2015. godine a ove godine je emitovana šesta i poslednja sezona.

Američka satirična komedija „Naslednici“ nagrađena je glavnom nagradom, za najbolju dramsku seriju, a Emija je dobio i glavni glumac Džeremi Strong. Nastala u produkciji HBO, ova serija osvojila je i nagrade za najbolji scenario i režiju.

U kategoriji nabolje mini-serije ponovo se istakao HBO serijom „Nadzirači“. Reč je o ekranizaciji legendarne grafičke novele Alana Mura koja se bavi rasizmom u Americi. Emija su dobile i zvezde serije Redžina King i Jahja Abdul Matin II. „Nadzirači“ su inače bili serija sa najviše nominacija, 26.

Zendaja (24) postala je najmlađa dobitnica nagrade za najbolju glumicu u drami za ulogu u „Euforiji“.

Emi je ove godine održan u specifičnim uslovima, zbog situacije koju diktira pandemija virusa COVID-19. „Televizijski Oskar“, kako još nazivaju ovaj događaj, održan je u praznom Stejpls centru u Los Anđelesu , a domaćin je bio komičar Džimi Kimel. Njemu se pridružilo nekoliko gostujućih prezentera, dok je većina dobitnika govore održala od kuće.

Foto PRINTSCREEN

Continue Reading
Advertisement