Connect with us

NE PROPUSTITE

Serija VELIKA I MALA STVORENJA od 1. novembra na kanalu EPIC DRAMA!

Published

on

premijerno na kanalu EPIC DRAMA

Klasični memoari Džejmsa Heriota o jorkširskom veterinaru biće adaptirani u nostalgičnu i zabavnu novu verziju legendarne britanske drame. Serija Velika i mala stvorenja“ biće premijerno prikazana na kanalu Epic Drama u nedelju, 1. novembra u 18:45h.

Ova veoma proslavljena sedmodelna serija je nedavno imala premijeru u Velikoj Britaniji na Kanalu 5 i postala najgledanija britanska drama na ovom kanalu, kao i najbolje ocenjen program ove godine.

Serija Velika i mala stvorenja“ prati dirljive avanture mladog veterinara u severnoj Engleskoj 1930-ih godina. Džejms Heriot (Nikolas Ralf) je tek završio Veterinarski fakultet u Glazgovu i sledi svoj san da postane veterinar u veličanstvenom i slikovitom Jorkšir Dejlsu. Uskoro otkriva da lečenje životinja podrazumeva i lečenje njihovih vlasnika, a farmere iz Jorkšir Dejlsa je teško zadovoljiti. U Skeldejl Hausu, Džejms  upoznaje svoju novu disfunkcionalnu porodicu – haotičnog i nestalnog šefa Zigfrida Farnona (Semjuel Vest), svojeglavog mladog brata Tristana (Kelum Vudhaus) i gospođu Hol (Ena Medli), oštroumnu kućepaziteljku koja je uvek glavna. Kada lokalna lepotica i ćerka nezavisnog farmera Helen Alderson (Rejčel Šenton) privuče Džejmsovu pažnju, on dobija još jedan razlog da ostane u Dejlsu.

U seriji se pojavljuju i dama Dajana Rig kao gospođa Pamfri, ekscentrična vlasnica razmaženog pekinezera po imenu Triki Vu, Metju Luis kao Hju Halton, bogati zemljoposednik i Džejmsov rival u borbi za Helenino srce, kao i Najdžel Hejvers koji igra generala Ransoma, upravnika lokalnog hipodroma.

Ovogodišnja premijera ove zabavne nove serije se poklapa sa 50. godišnjicom izdavanja veoma popularnih knjiga 1970. godine na kojima se serija zasniva. Od objavljivanja, memoari Džejmsa Heriota su prodati u više od 60 miliona primeraka, i skoro pola veka zadivljuju generacije ljubitelja životinja širom sveta. Ali ovo nije prvi put da su ovi romani adaptirani u televizijsku seriju. Na BBC-iju se između 1978. i 1990. godine prikazivala klasična verzija sa Robertom Hardijem, Kristoferom Timotijem, Piterom Dejvisonom i Lindom Belingam. Memoari „Velika i mala stvorenja“  su takođe adaptirani u dugometražni film iz 1975. godine u kojem glumi Entoni Hopkins.

Ova šarmantna, zabavna i dirljiva nova TV adaptacija „Velika i mala stvorenja“ predstavlja toplu priču o odlučnosti, ljubavi i prijateljstvu iz pera jednog od najomiljenijih britanskih autora, i biće premijerno prikazana na kanalu Epic Drama u nedelju, 1. novembra u 18:45h.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement