Connect with us

NE PROPUSTITE

USKRŠNJA GOZBA: MERI BERI – od 24. marta, sredom u 14.00 na 24 KITCHEN!

Published

on

Meri Beri nije samo kuvarica poznata po pitama i kolačima, već je i veoma pobožna. Ona ne krije činjenicu da joj je vera pomogla u najtežim životnim trenucima. U serijalu “Uskršnja gozba: Meri Beri”, koju od 24. marta pratimo sredom u 13.00 na kanalu 24 Kitchen, Meri će se prisetiti korena svoje vere na način po kojem je najpoznatija – kroz hranu.

Šta Britanci jedu na Uskrs? Meri će podeliti svoje omiljene uskršnje recepte, uključujući vruće lepinje s krstom, tortu simnel i pečenu jagnjetinu. Zatim će istražiti kako hrišćanske zajednice i kulinarske kulture, od Rusije i Filipina pa sve do Kariba, Italije i Poljske, proslavljaju najvažnije praznike. Svaka zajednica je jedinstvena, sa sopstvenim tradicijama. U prvoj epizodi Meri istražuje tradiciju koju prate raznolike britanske porodice i zajednice tokom Časnog posta i Velikog petka, kao i hranu koja ih okuplja dok se pripremaju za uskršnje praznike.

U drugom delu ove gastronomske avanture, Meri otkriva koja ukusna hrana okuplja porodice za Uskrs, na jednoj od najvažnijih gozbi u hrišćanskom kalendaru. 

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement