Connect with us

NE PROPUSTITE

DREVNO INŽENJERSTVO od 5. jula na kanalu VIASAT HISTORY u 21.00

Published

on

Ogromne piramide, misteriozni hramovi, velelepni brodovi – neka su od najvećih inženjerskih dostignuća u istoriji. Ova izvanredna građevinska dostignuća podignuta su u doba pre postojanja električnih alata i projektovanja uz pomoć računara. Neka od drevnih svetskih čuda postoje već hiljadama godina, ali sada se misterije otkrivaju u novoj emisiji Drevno inženjerstvo na kanalu Viasat History, koja će biti premijerno prikazana u ponedeljak 5. jula od 21.00. Zahvaljujući smelim ekspedicijama, najnovijim naučnim otkrićima i detaljnim stručnim istraživanjima, nova emisija od 10 epizoda prvi put otkriva tajne drevnog inženjerstva koje su omogućile ova svetska čuda i inženjerske znamenitosti.

ČARLIJEVA KOMPANIJA ZA PČELE od 4. jula na kanalu VIASAT NATURE od 20.00

Inženjerstvo je svuda gde pogledate, od zgrada, hrane i vode do energije, transporta i komunikacija. Ono rešava svakodnevne probleme i oblikuje budućnost svuda oko nas. Stoga je lako pomisliti da živimo u tehnološki najnaprednijem dobu u ljudskoj istoriji. Međutim, inženjeri neprestano otkrivaju nove horizonte, stvarajući zakone fizike i gradeći izume koji hiljadama godina menjaju ovaj svet iz temelja. Najvažnija dostignuća koja izazivaju divljenje potiču iz drevnih civilizacija, kao što su Mesopotamija, Egipat, Grčka i Rim. Oni su svoja inženjerska čuda ostvarili najosnovnijim alatima. Istinski trijumf ljudske domišljatosti – ovo je bilo ekstremno inženjerstvo u svom najboljem obliku!

HIT! Glumac Milan Bosiljčić proslavio rođendan sa kolegama iz IGRE SUDBINE! EVO KAKO su se proveli!

Sada je moguće otkriti tajne prvih inženjera, dešifrovati misterije koje su ostavili iza sebe i saznati kako su njihova otkrića postavila temelje našeg savremenog načina života. Drevni inženjeri su stvarali čuda. Oni su izgradili svetska čuda, od džinovskih piramida, hramova koji izazivaju strahopoštovanje i moćnih tvrđava do skromnog točka, koji se smatra jednim od najvećih izuma svih vremena. Emisija otkriva revolucionarne činjenice i istorijska otkrića, uključujući mnoga koja su povezana sa našim regionom.

OTKRIVAMO! IGRA SUDBINE i KOLO SREĆE od jeseni na PRVOJ TV! A šta je sa nastavkom serije ISTINE I LAŽI otkriva Svetlana Drinjaković

Svaka epizoda prikazuje najnovije dokaze i nudi sveže uvide u inženjerska čuda. Naučnici i inženjeri vode vas na putovanje istražujući način izgradnje i rada ovih izvanrednih mehanizama i građevina koji su bili toliko ispred svog vremena. Koristeći detaljnu arhivu i računarski generisane slike za ilustraciju metodologije i tehnike korišćene u njihovom stvaranju, emisija otkriva kako je svaki od ovih građevina i izuma napravljen i kako funkcioniše.

Foto PROMO

Advertisement