Connect with us

Domaće serije

CRNA SVADBA: Uliks Fehmiu otkriva SVE o svom liku u seriji! Evo zašto je PETAR izgubio SINA!

Tražeći objašnjenje za Mitrov čin, Petar pokušava da shvati KO mu je uzeo sina?

Published

on

Crna svadba psihološki je triler Nemanje Ćipranića “Crna svadba” koji se već prikazuje na kanalu Superstar, a od ovog vikenda počinje da se emituje i na RTS 1.

Lik Petra, pripadnika državne bezbednosti, koji istražuje motiv zločina, tumači Uliks Fehmiu.

Petar živi sam u malom stanu, negde na Banjici. Stan mu je u neredu, okružen je praznim bocama i ambalažama hrane koje poručuje. Jedini deo stana koji je uredan je njegov radni sto i soba njegovog sina, koga više nema. Uglavnom nosi istu jaknu i farmerke. Ponekad pije, a ponekad se probudi, a da ne zna gde je bio – priča za Blic Uliks Fehmiu, i dodaje:

Petar je psiholog. Nekada je predavao kao profesor na fakultetu, a onda je prešao u državnu bezbednost, u kojoj funkcioniše po svojim pravilima. To mu je dozvoljeno zbog maksimalnih rezultata, koje često donosi službi, s obzirom na to da ne mari suviše za sopstveni život. Šef je odeljenja za krizne operacije.

Na pitanje koliko je Petra promenila smrt sina, i da li mu je jedini cilj u životu da pronađe krivca za to, glumac kaže:

– Često se pitam da li se ljudi vremenom menjaju. Uglavnom mi se čini da ne. A ako da, onda su te promene minimalne, i u okviru već postojeće hemije i biologije. Petar je oduvek bio potpuno posvećen poslu. Zbog istog je zapostavio sina, ne primetivši upozoravajuće znakove u njegovom ponašanju. Petar verovatno ne bi bio živ da nije inercije čije je kretanje pomognuto njegovom željom da rasvetli okolnostti tragične smrti svog sina. On je zaglavljen u prošlosti, u preslušavanju audio materijala, za koje misli da kriju razrešenje zagonetke.

– Videćemo da li će u tome i uspeti, i da li će mu se na tom putu desiti neke stvari koje će mu vratiti želju za životom, i dati snage da nastavi borbu – dodaje Uliks.

– Kada govorimo o žanru psihološkog trilera sa elementima misterije i nadnaravnog, jasno je da se pre svega radi o fikciji, čiji je osnovni zadatak da se publika dobro provede i zabavi. Naravno, ova priča je pisana kao da se dešava sad i tu, ali to je ipak jedan izmaštani svet, inspirisan našom svakodnevicom, nadam se na jedan dobar način, u filmskom smislu. A odgovora nema van nas samih, i kad se čini da ih ima odgovori, su isključivo u nama samima, i dok ih tražimo negde drugde, nećemo ih naći – kaže glumac.

U seriji se priča vrti i oko vlaške magije. Na pitanje da li je ovom pričom možda srušena tabu tema o ovoj pojavi kod nas, Fehmiu kaže:

– Veoma malo znamo o vlaškim običajima. Nije li naša osobina da sudimo, da imamo stav i mišljenje o stvarima,  ako o njima ne znamo dovoljno? Određeni vlaški običaji, koji su nastali davno, često iz praktičnih razloga, a ponekad iz straha i potrebe za zaštitom, su doskora odolevali zubu vremena, i nama se čine veoma bizarnim već samim tim što nam nepoznati. Treba nešto prvo upoznati i razumeti, da bismo imali stav o istom.

– Moj lik u seriji pokušava upravo to – da nauči i da razume, ne bi li shvatio zbog čega je došlo do lanca ubistava. Autori serije su dali sebi slobodu da te običaje upotrebe i izdignu na nivo misterije, kako bi napravili psihološki triler snažnog lokalnog identiteta – dodaje Uliks.

Glumac se dotakao i saradnje sa kolegama na projektu.

– Divno nam je bilo na setu. Atmosfera je bila sjajna, ekipa fantastična, uslovi za rad odlični. Naravno, virus je sve za komplikovao, ali smo uz maksimalno poštovanje mera uspeli da se ni jedan član ekipe ne razboli. Aekipa je bila sastavljena uglavnom od mladih ljudi, pogotovu deo ekipe iza kamere. Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi sa jednom novom generacijom zaljubljenika u film, koji svoj posao rade na najvišem nivou. Vredni, ljubazni, vaspitani, a pritom vrhunski profesionalci. Neka ovo bude prilika da im se svima zahvalim – rekao je Uliks Fehmiu.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Advertisement