Connect with us

Emisije

“Ukusna destinacija: Japan”: Upoznajte ljude, hranu i običaje ove daleke azijske zemlje na 24KITCHEN

Emisija “Ukusna destinacija: Japan” prikazuje se na 24KITCHEN od 12. novembra, petkom u 13.00

Published

on

Adam Lajau, australijski kuvar i TV voditelj odlazi u Japan, kako bi kroz kulinarski šou “Ukusna destinacija: Japan”, koji gledamo na kanalu 24Kitchen premijerno od 12. novembra (petkom u 13.00), istražio japansku hranu i upoznao ljude i običaje ove daleke azijske zemlje.

Adama za Japan ne veže samo opčinjenost njegovom tradicijom i kulturom već i to što je njegova supruga poreklom Japanka. Tamo su već proveli sedam godina života privikavajući se na najšarenolikiju kulinarsku kulturu sveta. Od hladnog Hokaida pa sve do blage klime Okinave, Adam otkriva tajne japanske kuhinje i u njenim specijalitetima pronalazi inspiraciju na svakom koraku.

Klasični sastojci poput miso, sakea, mirina, dajkon rotkvica i kombu morske alge, čine osnovu većine tradicionalnih jela, ali Adam istražuje i kulinarstvo koje stalno evoluira. On isprobava najjukusnijunajukusniju i najzdraviju brzu hranu, kao i gurmanske čorbe napravljene od prave planinske zemlje.

Zatim su tu i morski plodovi. Ne samo ukusna tuna i kraba, već i morsko uho, morski jež, pa čak i morski puž, svi pripremljeni na način koji nije samo ukusan već je i primamljivog izgleda.

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto: © 2013 Special Broadcasting Services Australia

Continue Reading
Advertisement