Connect with us

Bioskop

Među bogovima – Završen beogradski deo snimanja filma u režiji Vuka Ršumovića

Published

on

Među bogovimaVuk Ršumović je svoj novi film snimao u Beogradu i okolini od 7. oktobra do 14. novembra 2021. godine, tokom 29 snimajućih dana. „Među bogovima“ donosi priču o mladoj avganistanki koja na vrhuncu migrantskog talasa dolazi u Beograd i saznaje da joj je nastradao brat.

Filmski centar Srbije je 2017. podržao ovaj projekat (tada pod radnim naslovom „Živi“), nakon čega je dobio podrške italijanskog filmskog fonda (MIBAC), hrvatskog filmskog fonda (HAVC) i fonda Eurimages. „Među bogovima“ nastaje u okrilju producentske kuće BaBoon Production, a koproducenti filma su Nightswim iz Rima i Kinorama iz Zagreba. Film producira Mirko Bojović, a Milena Džambasović je direktorka filma i izvršna producentkinja.

– Danas je posebno zahtevan dan pošto radimo uvodni i zavšni segment filma – objasnio je Ršumović, i dodao.

 

– Nije nam ostalo još puno snimajućih dana, ali nema opuštanja. Koncentracija mora uvek da bude na najvišem nivou zato što svaka greška i pogrešna procena mogu da odnesu danak. Ipak, ako se osvrnem na ono što je do sada završeno, moram da kažem da sam veoma zadovoljan – kako samim procesom rada, tako i saradnicima. Svi živimo za ovaj film, dišemo kao jedan i nadam se da će se to videti na platnu.

Ferešte Hoseini, avganistansko-iranska glumica, u filmu „Među bogovima“ tumači glavnu ulogu. Ona glumi mladu ženu koja, poput Sofoklove Antigone, preuzima na sebe zadatak da sahrani brata onako kako dolikuje, bez obzira na sve teškoće koje će joj taj poduhvat doneti.

– Srpsku filmsku ekipu doživaljavam kao svoju novu porodicu, znam da mogu na njih da se oslonim i da imam punu podršku – istakla je glumica, i dodala:

– Uloga koju tumačim je zaista veoma teška i zahtevna,  tako da mi puno znači što je kompletna ekipa uvek tu za mene, spremna da pomogne.

 

Producent Mirko Bojović ima samo reči hvale za glavnu glumicu:

Ferešte je divna osoba i sjajna glumica, a uz sve to je u potpunosti posvećena ulozi. Ima određenih sličnosti između uloge koju  tumači i njenog privatnog života, što na površinu izvlači svu jačinu emocija. To je istovremeno potresno i prekrasno – preobražaj koji doživljava njen lik toliko je uverljiv da se neretko dogodi da zaboravimo da je u pitanju gluma.

Pored  Ferešte Hoseini, u filmu „Među bogovima“ igraju i makedonski glumac Nikola Ristanovski, iranski glumac Reza Aklagi Rad, Branka Katić, Vule Marković, Miloš Timotijević

Umetničku ekipu predvode reditelj Vuk Ršumović (koji je sa Momirom Turudićem napisao scenario), direktor fotografije Damjan Radovanović, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Maja Mirković, montažeri Aleksandar Stanojević i Mirko Bojović.

Ekipa početkom sledeće godine u Iranu treba da snimi još nekoliko scena neophodnih kako bi se zaokružila priča, a svetska premijera filma „Među bogovima“ je planirana za drugu polovinu 2022. godine.

Izvor: KomunikArt

FOTO: Đorđe Bajić

Advertisement