Connect with us

Domaće serije

EKSKLUZIVNO: Uskoro još srpskih serija i filmova STIŽE NA NETFLIX! Evo i KOJI SU!

Posle „Nečiste krvi“ na Netflix stiže i serija o ATENTATU na čuvenog srpskog političara!

Published

on

Netflix Serije Srbija

Nečista krv“ film u režiji Milutina Petrovića, po scenariju Vojislava Nanovića i Milene Marković, a u produkciji „This and That“ kompanije kao što smo već čuli od 17. januara stiže na Netflix. „Nečista krv – greh predaka“ na taj način postaće prvi srpski film na najpoznatijoj svetskoj striming platformi. Međutim, kako FILM i TV ekskluzivno saznaje – neće biti i jedini.

Naime, u ime kompanije „This and That„, producentkinja Snežana Van Hauvelingen potvrdila je da će ova produkcijska kuća nastaviti saradnju sa platformom „Netflix“, te „Nečista krv“ neće biti jedini srpski projekat koji će uskoro moći da gledaju milioni korisnika ovog striming servisa.

Svakako, jedan od najzanimljivijih projekata koji je trenutno u produkciji ove kompanije jeste serija „Sablja“ o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića. Sudeći prema najavama iz „This and That“, a i sledeći logiku da ova serija nastaje upravo u okviru programa MIDPOINT u kom su učešće uzeli predstavnici Netflixa sasvim je jasno da će se i serija „Sablja“ naći u online ponudi.

This and That produkcija koju su osnovali Goran Stanković, reditelj i Snežana van Hauvelingen, producentkinja, stoji iza izuzetno uspešnih ostvarenja poput TV serija „Jutro ce promeniti sve“, „Nečista krv“, kao i filmova „Dnevnik Diane Budisavljević“, „Dobra žena“… Iz ove produkcije najavljuju nove projekte koji su još uvek u fazi pripreme – TV serija „Sablja“ u režiji Gorana Stankovića i Vladimira Tagića, filmove „Majka Mara“ u režiji Mirjane Karanović, „Ekskurzija“ u režiji Miroslava Terzića i „Oče naš“ u režiji Gorana Stankovića.

– Ugovor koji smo potpisali (This and That productions i NETFLIX), zahvaljujući našim partnerima kompaniji Videomite, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice“, izjavila je Snežana Penev van Hauvelingen ispred This and That production i dodala: „Sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput NETFLIX-a.

– Prilikom rada na ovom projektu odgovornost je bila velika, jer smo na platno želeli da prenesemo likove koje je pre više od jednog veka napisao čuveni Bora Stanković, a pre skoro pola veka u filmske junake oblikovao veliki Voja Nanović. Imajući u vidu sve to, ovaj ugovor o emitovanju na NETFLIX-u vidim ne samo kao priliku za promociju filma, već i šansu promociju naše kulture zbog čega sam izuzetno srećna, izjavila je Snežana ispred This and That produkcije koja se zahvalila Filmskom centru Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije na podršci pri realizaciji filma.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV

 

 

Advertisement