Connect with us

Emisije

“Hitlerovi tinejdžeri ubice” na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC: Ova deca su ubijala za Adolfa!

U utorak, 26. januara, od 21.00

Published

on

Hitlerovi-tinejdzeri-ubice

“Hitlerovi tinejdžeri ubice” (NATIONAL GEOGRAPHIC): Proleće 1944. Nemačka oklopna divizija juri prema Normandiji. Кao i svi vojnici Rajha, i oni znaju da će predstojeća bitka biti presudna. Ali ova divizija je drugačija. Vojnici imaju samo 17 godina. Istrenirani da ubijaju, prirediće pakao savezničkim trupama koje su se tek iskrcale na obali Normandije. Čineći to, prekršiće sva prihvaćena pravila ratovanja i ljudskosti.

Ovi vojnici tinejdžeri ostavili su za sobom krvav trag, ubijajući kako ratne zarobljenike tako i civile. Zakleli su se da će položiti život za Hitlera. Bili su proizvod totalitarnog načina razmišljanja. Кako je grupa tinejdžera pretvorena u mašinu za ubijanje – otkriva dokumentarac “Hitlerovi tinejdžeri ubice”.

Od 20.000 vojnika takozvane „bebeće divizije“, neki su postali ratni zločinci. Oni koji su pristali da pod svojim imenom otvoreno govore o svojoj ulozi, odbijaju da budu tako nazvani. Svi oni prošli su surov put. I korak po korak, grupa tinejdžera pretvorena je u zastrašujuću mašinu za ubijanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto NATIONAL GEOGRAPHIC

Advertisement