Connect with us

Domaće serije

KLAN 2 Otkrivamo: Evo kada je premijera PRVE DVE EPIZODE druge sezone! Vraćaju se ŠOK i PAŠA!

Vreme je za povratak u srpsko podzemlje! Evo kada je premijera druge sezone!

Published

on

Klan 2

Klan 2 konačno stiže pred srpsku publiku, a otkrivamo i kada. 50. Fest koji će biti održan od 25. februara do 6. marta u Beogradu, u brojkama ukratko izgleda – ovako: 421 projekcija, 88 igranih i dokumentarnih filmova, dva kratka ostvarenja, 18 rediteljki, šest programskih celina, 12 bioskopskih sala.

Jubilarno izdanje naše najznačajnije filmske smotre održaće se pod sloganom „Novi hrabri svet“, koji je svojevrsna igra je rečima u odnosu na krilaticu prvog Festa 1971. godine koja je glasila „Hrabri novi svet“, saopšteno je na današnjem susretu sa medijima u Beogradu.

50. Fest donosi publici filmove koji su trijumfovali na najznačajnijim svetskim festivalima, i ostvarenja koja potpisuju Pedro Almodovar, Megi Džilenhal, Dario Arđento, Pol Šreder, Paolo Đenoveze, Pol Tomas Anderson, Gaspar Noe, Žak Odijar, Dušan Milić, Ursula Mejer, Nani Moreti, Fransoa Ozon, Stefan Arsenijević, Odri Divan, Miloš Pušić, braća Dinočenco, Kenet Brana…

Predstojeći Fest susreće se sa brojnim preprekama, ocenio je na susretu s medijima Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu. Osim pandemije koronavirusa, druga prepreka jeste nemogućnost održava festivala u dvorani u kojoj se tradicionalno dešavao-Sava centru. Ova dvorana, kako je podsetio, imala je kapacitet od preko 3.500 mesta za Gala projekcije, a zatvaranje ovog prostora zbog renoviranja povećava trošak za selektovane filmove.

– No, uprkos poteškoćama najlepša okolnost jeste što publiku čeka 50. Fest – naglasio je Karl, pomenuvši mogućnost da se naredno, 51. izdanje održi u drugom delu naredne godine, septembru i plan organizatora da pojačaju takmičarski program i uvećaju nagradni fond…

Umetnički direktor Festa Jugoslav Pantelić najavio je da će na 421 projekciji publika na ovogodišnjem jubilarnom izdanju moći da pogleda 88 premijernih celovečernjih filmova u okviru šest programskih celina:

– Biće prikazana i dva kratka filma i pre dve epizode druge sezone serije „Klan“. U Glavnom takmičarskom programu koji sadrži 20 filmskih ostvarenja, za nagrade Beogradski pobednik nadmetaće se filmovi i stvaraoci iz Francuske, Nemačke, SAD, Rumunije, Rusije, Italije, Poljske, Grčke, Slovenije, Severne Makedonije, Australije, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Firefly

Izvor Film i TV

Advertisement