Connect with us

Emisije

ALJASKA: NOVA GENERACIJA: Druga sezona stiže na NATIONAL GEOGRAPHIC

Od 10. februara, četvrtkom u 22.00

Published

on

Aljaska-Nova-generacija

Od producenata dokumentarca “Ostrvo bez zakona”, na kanal NATIONAL GEOGRAPHIC 10. februara stiže prvi deo drugog ciklusa serijala Aljaska: Nova generacija (četvrtkom u 22.00). Prvih 10 od ukupno 14 epizoda vraća nas na nemilosrdni sever planete, gde opstanak zavisi samo od dobre volje Majke prirode. Najodvažniji, upravo u ovakvom načinu života pronašli su spas od svakodnevnih pritisaka koje donosi savremeno društvo.

Iako divljina postavlja sopstvena “pravila igre” ona nudi mogućnost novog početka – života koji bi bio skrojen baš po meri onog koji odluči da se u njoj ponovo pronađe. Naravno, to podrazumeva svakodnevnu trku sa vremenom, dok zima polako, ali sigurno oštri svoje ledene “zube” na koži novih pridošlica.

Na početku druge sezone, Aljaskom još vlada jesen. Glavni junaci se pripremaju za hladne i mračne dane koji im predstoje. Prikupljanje ogreva i pravljenje zaliha hrane primat su za sve žitelje ove prelepe, ali surove sredine. Neki od njih privode kraju rad na svom novom domu, a drugi shvataju da niske temperature nisu najveća opasnost koja ih vreba u šumama Aljaske.

Ljudi su u ovom okruženju uljezi i stalno su na meti predatora. Obuka za preživljavanje je od ključnog značaja. Baš kao i učenje mlađih generacija kako da sačuvaju prikupljenu hranu za zimu. Stavljanje života na kocku stvarnost je sa kojom ovim hrabrim i požrtvovanim ljudima počinje i završava se svaki dan.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Nat Geo

Advertisement