Connect with us

FILM

ZLATNI DEČKO stvarno POSTOJI! Evo KOJI poznati SRPSKI FUDBALER je opisan u FILMU!

Iznenadićete se!

Published

on

Film Zlatni dečko Ognjena Jankovića najviše podseća na životni put Nemanje Radonjića. Samo u prvoj nedelji prikazivanja rediteljski debi frontmena Beogradskog sindikata došlo je da pogleda 70.000 ljudi, a gledaoci i fanovi najvažnije sporedne stvari na svetu uveliko nagađaju da je lik Denisa Markovića rađen po našem fudbalskom reprezentativcu.

Fudbalera na velikom platnu sjajno je odigrao mladi glumac Denis Murić. U filmskoj priči nastaloj po scenariju reditelja, Alekse i Vuka Ršumovića, mladi talenat problematičnog temperamenta od rane mladosti, zbog svog dara, postaje meta različitih interesa. Sličan životni put, kao filmski junak, kome je pružena druga šansa, imao je Radonjić. On je prešao u veliki klub u inostranstvu, pa je vraćen u Čukarički i počeo iz početka, a kroz celu karijeru imao je čuvara, koji ga je pazio od poroka i lošeg društva. Njegov zadatak je bio da ga vozi na treninge i bio je odgovoran za to da sportista uvek bude uvek u top formi.

Srpski fudbaler trenutno igra za Benfiku, na pozajmici iz Olimpik Marselja, a i njegova života priča je pravi mali film, ali u njoj nema baš svega što je prikazano u „Zlatnom dečku“. Nemanja je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Nišu. Vrlo brzo je postao jedan od najperspektivnijih mladih igrača u zemlji, nakon čega prelazi u mlađe kategorije beogradskog Partizana. Nakon nekog vremena deklarisao se kao navijač Crvene zvezde, najvećeg rivala crno-belih, a kasnije je odbio da potpiše profesionalni ugovor s klubom iz Humske.

Nekoliko meseci je pohađao omladinsku školu fudbala „George Hađi“ u Rumuniji, pre nego što je 2014. potpisao ugovor s italijanskim fudbalskim klubom Roma. Klub iz Rima ga je pozajmio Empoliju na jednu sezonu, a početkom 2016. pozajmljen je beogradskom fudbalskom klubu Čukarički. Prvi gol u dresu beogradskog tima postigao je već na svom debiju, što čini i filmski junak Denis.

Radonjić je zatim potpisao petogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Na kraju sezone je uvršten u tim idealnih jedanaest igrača Superlige u sezoni 2017/2018. Ubrzo je srpski reprezentativac potpisao petogodišnji ugovor s klubom iz Marselja u transferu vrednom 12 miliona evra, najvećem u istoriji srpskog fudbala nakon Mateje Kežmana.

Nemanja Radonjić je član omladinske reprezentacije Srbije od svoje 17. godine. Debi u A timu doživeo je 14. novembra 2017. godine, kada je u 81. minutu meča ušao kao zamena Andriji Živkoviću tokom prijateljskog meča s Južnom Korejom. Za reprezentaciju je odigrao dosad, kako stoji na sajtu FSS, 28 mečeva i postigao je četiri pogotka.

Autori su, kako tvrde, inspiraciju našli i u životnim pričama drugih fudbalera, a neki navijači su prepoznali u filmu i život Aleksandra Mitrovića. Iz produkcije ovog ostvarenja nisu želeli da potvrde, a ni demantuju ove pretpostavke.

– To su priče raznih fudbalera iz prošlosti. Inspiracija za priču je došla od mnogobrojnih istinitih događaja koji okružuju svet fudbala u našoj zemlji. Zapravo ideja je bila da napravimo film o nekim našim Maradonama – rekli su u kratkoj izjavi za Kurir.

Producent novog bioskopskog hita je Uglješa Jokić, koji je radio prvu sezonu serije „Ubice mog oca“. Projekat su podržali Filmski centar Srbije i Telekom Srbija. Film je večeras prikazan na RTS, a njen producent boravi u Pragu velikom filmskom festivalu, gde će biti prikazana prva epizoda istoimene TV serije.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

Izvor Film i TV/Kurir

 

 

 

Continue Reading
Advertisement