Connect with us

Emisije

KRUPAN KADAR slavi 30. epizodu, a evo KOGA Jovana Andrić Popović POSEBNO želi da ugosti u emisiji!

U jubilarnoj epizodi gost je glumac i TV voditelj Dejan Jelača

Published

on

Krupan kadar

KRUPAN KADAR slavi 30. epizodu, a evo KOGA Jovana Andrić Popović POSEBNO želi da ugosti u emisiji! U jubilarnoj epizodi gost je glumac i TV voditelj Dejan Jelača.

Mada nam deluje kao da je dan kada smo prvi put na Hype televiziji videli Jovanu Andrić Popović, kako suvereno vlada „Krupnim kadrom„, bio pre najviše mesec dana, činjenica je da njena autorska emisija u četvrtak 2. juna od 20.45, slavi mali jubilej – 30 epizoda! Trideset sjajnih priča o filmu, serijama i pop kulturi objedinjenih u emisiji koja je pravi raritet na domaćim televizijama. Reklo bi se – mali apsurd u eri ekspanzije filmske i TV produkcije u Srbiji.

U jubilarnoj epizodi Jovana će ugostiti Dejana Jelaču, glumca i TV voditelja koji već gotovo dve decenije balansira između rodne Srbije i Amerike. Jelača će u prazničnom „Krupnom kadru“ gledaocima otkriti kako izgleda druženje sa Adrianom Limom, bivšom sprskom snajkom, ali i sa ostalim svetskim zvezdama, a Jovana će u intervjuu za FILM i TV otkriti kako je izgledao njen put tokom prvih 30 epizoda popularne emisije posvećene kinematografiji. Za početak, hajde da saznamo ko je Jovana Andrić Popvić – glumica, novinarka, ili…

Jovana Popović je hedonista koji u svemu što radi mora da uživa, tako da ona dugo posmatra pre nego što se u nešto upusti, a do tog trenutka dođe onda kada oseti da je teren na koji će kročiti postao njena zona komfora. Našla sam most koji će spojiti glumu i novinarstvo, a to je emisija „Krupan kadar“ gde sam u ulozi novinara, a razgovore vodim sa ljudima iz filmske industrije. Ostala sam u glumi, a bavim se novinarstvom.

Kako je došlo do emisije „Krupan kadar“?

– Radni naslov emisije „Krupan kadar“, u vreme kada je još bio samo ideja glasio je Back to cinema. Da naziv ne bi bio na engleskom jeziku i da bi emisija mogla da se reprizira i za 20 godina, ipak sam želela da bude na srpskom, i da svaki krupan kadar bude posvećen jednoj osobi. Upravo iz tog razloga svaka odjava i zvuči identično.

Izuzev „Velike iluzije“ Sandre Perović, vaš „Krupan kadar“ jedina je emisija posvećena filmu i televiziji. Ipak, vi to radite na malo drugačiji način? Da li ste sami osmislili koncept emisije? Zašto baš bioskopska sala?

– Sandra je „ime“ srpske kinematografije, i hvala vam što me stavljate u kontekst sa njom i njenom emisijom. Sve što je deo emisije „Krupan kadar“ je moja zamisao i prikaz moje kreativnosti. Naravno, uvek se konsultujem sa timom „Hype produkcije“ koji je i prepoznao ovaj projekat kao nešto drugačije, ali pre svega kao kvalitetan televizijski format. Najteže mi je bilo da osmislim naslov, pa sam se tu ponajviše konsultovala sa kolegama. Terminološki je ispravnije reći krupan plan, ali sam pretpostavila da će sagovornici u nekom trenutku razgovora sami spominjati reči krupan kadar kada pričaju o procesu rada, pa sam želela da se se naslov koristi i lakše pamti.

Imate li uzore u svetu novinarstva? A u glumi?

– Nemam uzora, ali imam inspiraciju. Džuliet Binoš je glumica od koje sam mnogo naučila i koja kad god da je gledam, u meni podstakne nešto novo što mogu da dam. Što se tiče novinarstva, od Snežane Dakić i Vesne Dedić sam naučila kako da vodim priču od početka do kraja. Biti voditelj znači biti domaćin. Marina Kotevski me je naučila da uređujem snimljen materijal, a Natalija Milosavljević da maksimalno koristim svoj glas.

Kako birate sagovornike?

– Sagovornik mora da ima staž, zanimljiv projekat na kojem je radio ili interesantnu priču. Dok sam stekla poverenje, i dok sam uspela u tome da se za emisiju čuje u ovoj branši, nije bilo lako dovesti sagovornika, ali sada se već pozivaju sami, što je čast za mene.

Koji sagovornik je na vas ostavio najsnažniji utisak? Koji razgovor ćete pamtiti i posle novih 30 emisija?

– Definitivno su to Marko Janketić, Hana Selimović, Miloš Timotijević i naravno Paulina Manov koja je bila prva gošća.

Koga biste voleli da ugostite u vašem bioskopu?

– U mom bioskopu (smeh)? Lepo je znati da postoji i ta mogućnost. Skupljam staž da bih ugostila svog mentora Nebojšu Dugalića. To je čovek sa kojim bih mogla od jutra do mraka da razgovaram, obožavam da ga slušam, ali želim da snimim još mnogo emisija i pogledam još mnogo filmova, serija i predstava pre nego što ga ugostim, jer mi je stalo da i njemu bude čast što razgovara sa svojom učenicom na neki drugačiji način.

Znate li da je i Jovana Joksimović započela novinarsku karijeru takođe u bioskopskoj sali, u emisiji o aktuelnostima iz sveta kinematografije? Bilo je to na televiziji BK…

– Iskreno, lagala bih kada bih rekla da jesam, ali to je lepo čuti i moram priznati da to saznanje pruža dodatni vetar u leđa, jer Jovana danas fantastično obavlja svoj posao iako se nije školovala za to, već da bude producent.

Krupan kadar (3)

Da li ste zapostavili glumačku karijeru zbog trenutnih obaveza ili nam spremate nešto novo?

– Nisam zapostavila, samo su se prioriteti promenili. Gluma je ostala kao moja prva ljubav, a novinarstvo mi donosi zaradu, što je meni kao majci dvoje male dece posebno važno. Dogovorila sam nekoliko novih projekata i radujem se početku snimanja. Za sada mogu da vam kažem da su u pitanju filmovi i serije „Hype produkcije“ koja zna šta radi. Hvala im pre svega što u mene imaju toliko poverenja, pa mi daju prostor i slobodu da se kreativno razvijam onako kako ja želim. Nigde nisam sputavana, koliko vremena imam, toliko krativnosti i pružam.

Gde vidite „Krupan kadar“ za nekih novih 30 epizoda?

– Vidim da će imati 60 epizoda i da će verovatno ta 60. trajati sat vremena. Proćiće mnoga značajna imena, prikazivaće se i na filmskim kanalima, doneće nove saradnje sa timom bioskopa Cinestar koji je od početka u celoj priči, ali zauvek će biti moj početak novinarske karijere i delo „Hype produkcije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Jovana Andrić Popović Lična arhiva

Izvor Film i TV

Continue Reading
Advertisement