Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO! Ovih 5 SERIJA gledamo na TV PRVA do KRAJA GODINE! A evo KOJA će vas POSEBNO ODUŠEVITI!

Bogata jesen na TV Prva!

Published

on

Domaće serija TV Prva

Prva TV već godinama drži ozbiljan tempo kada je reč o emitovanju domaćeg serijskog programa, zadajući ostalim televizijama prilično dinamičan ritam. Još od „Istina i laži“ prva ima neprekidan niz serija kojima je prajmtajm termine od 20.00 i 21.00, a zahvaljujući „Urgentnom centru“ i seriji „Besa“ i onaj od 22.00, rezervisala upravo za svoje projekte.

Tokom poslednjih godina konkurencija je sve jača i veća, broj serija se umnogostručio, ali uprkos svemu, Prva se, pre svega, zahvaljujući sapunici „Igra sudbine“ uspešno bori i odoleva u trci za rejtinge. Televizije se polako pripremaju za letnju pauzu. Na TV Prva, to, međutim, neće biti slučaj, a evo i koje hit serije nas očekuju u drugoj polovini godine na TV talasima Prve.

Mala supruga (od 1. jula – dve epizode)

Mala supruga serija

Mala supruga nova je serija produkcijske kuće „Inovative“ koja od treće sezone potpisuje i hit „Igra sudbine„. Nova telenovela koja će se emitovati od jula na TV Prva donosi nam klasičnu priču o ljubavnom trouglu, u originalu Mir Jam smeštenu u epohu, ali u adaptaciji, ipak, ispričanu u sasvremeno doba.

U središtu ovog romana je naivna i prostodušna mlada žena sa sela, mirazdžijka neiskvarenog srca. Njeni problemi i zaplet ove povesti počinju udajom za lekara iz grada koji u brak ulazi iz računa, ne prekidajući vezu sa dugogodišnjom ljubavnicom.

Preokret nastaje zaljubljivanjem muža u ženu, bolesnom ljubomorom ljubavnice i trijumfom snažne i poštene ljubavi male supruge, koja se izdiže iznad svog okruženja, dokazujući da je sve samo ne – seljančica.

Scenaristkinja Aleksandra Kostadinović pobrinula se za to da se odnosi i biografije likova očuvaju i verno prenesu u moderno doba. U planu je stotinu epizoda. Glavnu ulogu tumači Srna Đenadić, Jelisaveta iz serije „Kolo sreće„.

Igra sudbine (4. sezona – od 12. septembra)

Igra sudbine Mala supruga

Četvrta sezona i novih 300 epizoda najgledanije i najduže emitovane domaće serije u kontinuitetu – svih vremena, na TV Prva stiže najverovatnije u nedelji od 12. septembra. Trenutne epizode „začinila“ je Mira Banjac u roli Madam deni, iliti tetice Gvozdenije za koju će se ispostaviti da je u stvari trostruki ubica i veoma nezgodna bakica. Mira Banjac, međutim, neće biti jedino pojačanje u nastavku „Igre sudbine“, a sve zanima u kom pravcu će nas scenarista Žarko Jokanović povesti u novim epizodama od septembra.

Popadija

Popadija

Popadija – nova domaća serija stiže na TV Prva!  Ove jeseni na kanal Prve televizije stiže “Popadija”, serija koja je spoj tradicionalnog i modernog i u kojoj glavne uloge tumače Nina Seničar i Dejan Bućin. Stilski serija koristi moderan izraz poput poznatih dela “Moderna porodica” (Modern Family) i „Lutalica“ (Fleabag).

Desa (Nina Seničar) i Milan (Dejan Bućin) upoznali su se tokom Milanovih studija teologije u Beogradu.

Njihova veza je veoma brzo dovela i do braka, nakon čega je Milan postao pop sa parohijom u jednom malom selu.

Ideja da Njujork i Los Anđeles, gde je bila model, zameni za selo Desi se nimalo ne dopada, ali ipak sa suprugom stiže u parohiju.

Pop i popadija zainteresovaće seljane, posebno suprugu bivšeg sveštenika koji je zbog bolesti poslat u penziju.

Serija prati odnose novih i starih stanovnika i njihove dogodovštine i ispunjena je duhovitošću i specifičnim karatkterima.

U 15 epizoda gledaćemo avanture jedne moderne mlade žene koja se sa mužem parohom doseljava na selo gde je pojednini meštani ne vole, ali joj se se svi dive.

Uz Ninu Seničar i Dejana Bućina gledaćemo i Goricu PopovićZinaidu DedakinAleksandra DimitrijevićaNikolu Trišića i Nikolu Milenkovića  (“Kruševac Geto”) , zatim Radomira Nikolića, Suzanu Lukić, kao i epizodne uloge u kojima će se pojaviti Danica Maksimović, Gordan Kičić, Denis Murić i mnogi drugi.

Seriju “Popadija” osmislio je kreatorski tim Zoran Lisinac (reditelj i scenarista hit filma i serije “Toma”)  i Jelena Volf Lisinac (“Ubice mog oca”, “Koreni”). U timu scenarista su Maja Pelević (“Jutro će promeniti sve”), zatim Olga Dimitrijević, Marija Cvetković i Dunja Petrović, kao i “Kruševac Geto” duo Nikola Trišić i Nikola Milenković.

Od jutra do sutra (Od jeseni na TV Prva)

Od jutra do sutra

Od jutra do sutra nova je serija Smart produkcije koja će se emitovati na TV PrvaPrva televizija i Smart produkcija započinju snimanje novog igranog projekta pod nazivom “Od jutra do sutra”. Radnja ove uzbudljive serije, za koju smo sigurni da će momentalno osvojiti srca gledalaca, smeštena je u jednu TV kuću u kojoj radi uspešan voditeljski dvojac – Marko i Srna.

Gledaoci ih obožavaju, a osim što su kolege, njih dvoje su i supružnici. Ipak, ono što na malim ekranima deluje idilično, po gašenju kamera postaje prava noćna mora! Srna, koju u seriji tumači glumica Ivana Dudić je nežna, ali istrajna žena koja je našla savršen balans između porodičnog života i karijere. Ona je supruga i zvezda, i deluje da joj obe uloge leže podjednako dobro. Marko (Milutin Milošević) je sve – zgodan, harizmatičan i obožavan, ali je isto tako spreman da “gazi preko leševa” da bi ostvario ono što je naumio.

U seriji “Od jutra do sutra” za koju režiju potpisuju Mihailo Miša Vukobratović, Stanko Milošević i Aleksandra Elčić Čelanović, glavne uloge tumače: Milutin Milošević, Ivana Dudić, Branimir Popović, Toni Mihajlovski, Jelena Gavrilović, Mina Lazarević, Dragana Mićalović, Milan Kalinić…

Serija će najverovatnije emitovati od jeseni na TV Prva

Urgentni centar 4

Urgentni centar uskoro se vraća na naše male ekrane sa novom četvrtom sezonom koja je već počela da se snima. Barem ako je suditi prema najavama direktora Emotion produkcije Gorana Stamenkovića koji je na Instagramu sa pratiocima i obožavaocima ove, ali i ostalih projekata Emotiona podelio nekoliko video klipova na kojima se vidi atmosfera na setu serije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Stamenkovic (@st.goran_)

Sa Prve još nemamo potvrdu kada će novi ciklus stići na njihove TV talase, ali najverovatnije će to biti jesenja sezona 2022/2023.

DUHOVI – NOVI HIT SITKOM NA KANALU FOX

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/ IMDb/Aleksandar Krstović

Izvor Film i TV

 

 

Continue Reading
Advertisement