Connect with us

TV

JEZIVA SLIČNOST između MASAKRA NA CETINJU i prve epizode SERIJE “CRNA SVEDBA”! Evo i zašto…

Katabaza uživo…

Published

on

Domaća serija “Crna svadba”, koji je zakovao Srbiju pred male ekrane i pokrenuo neverovatno interesovanje za sve vlaške običaje – snimljen je po istinitom događaju posle kog je krajem jula 2007. godine na istoku zemlje zavladao muk.

Konkretan događaj koji je inspirisao scenariste bio je masakr u Jabukovcu kod Negotina 2007. kada je Nikola Radosavljević, tvrdeći da je bio omađijan vlaškom magijom – pobio devetoro duša iz svog sela koje je poznavao čitavog života, a dvoje teško ranio.

Nešto slično dogodilo se juče i mnoge stvari iz prve epizode su se poklopile sa tragičnim događajem koji je obelažio jučerašnji dan na Cetinju.

Priča u seriji počinje u malom mestu u Istočnoj Srbiji gde Mitar, koga je glumio Slavko Šimac, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija, a na kraju i sebe tokom pregovora sa policijom.

Sa druge strane, prema zvaničnim podacima, Vuk Borilović je juče oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku – Natašu Pajović Martinović. Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”, tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije. Ovo je možda druga najgnusnija stvar koju je svirepi ubica učinio. U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Podsetimo, ovo nije prvo masovno ubistvo koje se desilo na ovim prostorima, a posebno su ostali uipamćeni masakr u Velikoj Ivanjči, koji se desio 9. aprila 2013. godine, a u kome je stradalo 13 ljudi, kao i u Jabukovcu iz 2007. godine u kome je Nikola Radosavljević ubio 9 i ranio 5 ljudi, a oba ova nesrećna događaja mogla su da posluže kao inspiracija za seriju.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Firefly

Advertisement