Connect with us

Domaće serije

MALA SUPRUGA ili IGRA SUDBINE? Publika je ODLUČILA! Evo KOJA serija je BOLJA!

Koja od dve mega popularne serije se više dopada gledaocima?

Published

on

Mala supruga uspešno je nasledila telenovelu Igra sudbine u već gotovo tri godine prajmtajm terminima od 20.00 i 21.00 na TV Prva. Obe serije već imaju vernu publiku, iako je sapunica zasnovana na motivim istoimenog romana Mir-Jam prešla tek desetinu puta kojim odavno korača Igra sudbine, i tek joj predstoji ozbiljnije dokazivanje na malim ekranima.

Mala supruga je polako, ali sigurno dogurala do polovine prve sezone. Đurđa se dostojanstveno bori sa svim izazovima koje život stavlja pred nju, a jedan od najvećih u seriju je stigao sa jubilarnom 50. epizodom. Njeno ime je Natalija Momčilović, a Đurđa, kao i ostatak ekipe serije još ne znaju šta mogu da očekuju od junakinje koju je sjajno dočarala Milica Milša. Ono što mi sa pozicije gledaoca možemo reći jeste to da će Natalija svima dobro „zapržiti čorbu“, a kako, to ćemo uskoro saznati.

Za to vreme „Igra sudbine“ je na pauzi. Glumci odmaraju, a scenarista Žarko Jokanović priprema nove obrte i zaplete kojima će izludeti pupbliku u četvrtom ciklusu, čije nove epizode startuju već od septembra. Finale treće sezone ostavilo nas je sve u šoku. Povratak Une Hristić, Nadino bekstvo, napad na Barbaru i optužbe protiv Alekse povodom tog napada… Mnogo je tema čijim ćemo se razjašnjenjem baviti u nastavku serije, a na osnovu čega već možemo zaključiti da nas čeka pravi rolerkoster dešavanja u novoj sezoni popularne serije.

Međutim, i gledaoci su za nas pripremili malo iznenađenje. Najpoznatija filmska online baza na svetu sajt IMDb prostor je na kom gledaoci mogu svojim glasovima izneti stav o omiljenim filmovima i serijama, i na neki način najobjektivnije odlučiti šta im se od prikazanog programa dopada, a šta ne.

Popularna „Igra sudbine“ na osnovu glasova publike na sajtu IMDb ne stoji baš najsjajnije. Ukupna ocena dobijena na osnovu više od 700 glasova je 2.1.

Ipak, zvanična gledanost serije, uprkos lošoj oceni na IMDb-u već tri godine je ogromna, i u većini slučajeva veća od svih emitovanih programa na svim televizijama – ukupno. To pravilo najčešće važi čak i za reklame emitovane u toku Igre sudbine.

Kada je reč o statistici, na sajtu IMDb od ukupno 742 glasa, 16.7 odsto njih seriju je ocenilo sa najvišom ocenom. Sa najnižom Igru sudbine ocenilo je 58.4 odsto glasača, pri čemu su negativne ocene mahom davali muškarci.

E, sada sledi iznenađenje.

Mala supruga“ ocenjena je daleko bolje od „koleginice“. Zbirna ocena na sajtu IMDb je obećavajućih 5.00.

Ipak, postoji jedna začkoljica. Ovaj rezultat zasnovan je na svega 21 glasu, što znači da je još rano za bilo kakva poređenja, jer se ovaj broj glasača može okupiti u jednu malo veću porodičnu zajednicu – sa babama i dedama.

Ipak, petica za Malu suprugu dobar je pokazatelj trenda da se publici nova serija TV Prva i Innovative produkcije – dopada. Ovog puta, najvišom ocenom serija je ocenjena od strane 23.8 odsto gledalaca, a najnižom 42.9 odsto, pri čemu su muškarci i žene kod ove serije gotovo izjednačene u glasovima, pa samim tim i u stavovima.

Na osnovu ovoga može se zaključiti da „Mala supruga“ prema zvaničnoj statistici ima veću naklonost publike, ali još je dug put pred obe serije, a lovorike se dobijaju na kraju trke. Ono što je sigurno jeste to da obe serije kada je reč o gledanosti ostatku domaćeg TV programa drže ozbiljnu lekciju iz koje bi mnogi mogli da nauče.

Duhovi – Novi sitkom samo na FOX kanalu

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto IMDb Promo Prva Aleksandar Krstović

Izvor Film i TV

Continue Reading
Advertisement