Connect with us

Emisije

KUVAJ KAO ITALIJAN: Nova kulinarska emisija na kanalu 24KITCHEN

Od 26. oktobra, sredom (po dve epizode) u 13.00

Published

on

Kuvaj-kao-Italijan

Pasta, pizza, mocarela, čeri paradajz, pa espreso, italijanski sladoled… Prekidamo ovde niz jer je u njemu sigurno već nešto što obožavate, ako ne i sve nabrojano. A tak je to sa italijanskom kuhinjom i njihovim, mediteranskim ukusima. Ako biste voleli da kuvate kao Italijan, onda je kanal 24KITCHEN pravo mesto za vas, jer upravo na njega stiže treća sezona kulinarskog serijala “Kuvaj kao Italijan”. Gledaćemo je od 26. oktobra, po dve epizode sredom od 13.00.

U premijernom trećem delu ovog serijala, naša domaćica Silvija istražuje večnu italijansku strast prema domaćim sastojcima i porodičnim kulinarskim ritualima, koju mnogi stanovnici italijanskog porekla i dan-danas imaju. Svest o važnosti hrane i porodice i dalje se prenosi s kolena na koleno.

U ovoj sezoni, Silvija otkriva i običaje koji predstavljaju razumnu alternativu prerađenoj hrani i koji omogućavaju italijanskim porodicama da upravljaju svojim jelovnikom. Tradicije kao što su “Dan pasate” (la passata je osnova za sve italijanske prelive od paradajza, o čemu govori prva epizoda) i “Dan za pripremu salame” više nisu migrantske tajne koje treba kriti od komšija Australijanaca, jer su ih nekada smatrali stranim i neobičnim.

Za Australijance italijanskog porekla, ovi porodični kulinarski rituali u bašti predstavljaju važan spoj kulture, kulinarstva, tradicije i porodičnih okupljanja tokom kojih se stara znanja prenose na mlađe generacije. Feragosto je letnja gozba koju Italijani slave na vrhuncu leta već 2.000 godina, tokom koje se cela porodica okuplja za stolom. Silvija u drugoj epizodi ugošćava italijanske prijatelje pripremajući morske plodove, napolitanski ragu i domaći affogato.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo FOX

Advertisement