Connect with us

Emisije

EMISIJA DANA: GORDON REMZI Skriveni ukusi sveta (NATIONAL GEOGRAPHIC, 20.00)

U drugoj epizodi Remzi nas vodi u Norvešku, gde će živeti kao VIKING i juriti krdo irvasa!

Published

on

Gordon Remzi spreman je da ponovo veže pertle na svojim čizmama, spakuje noževe, pritegne pojas i krene na put u drugoj sezoni serijala „Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta, čiju drugu epizodu gledamo u petak 18. novembra od 20.00 na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC!

Svetski poznati kuvar, višestruki dobitnik Mišelinove zvezde i zaljubljenik u takmičenje „Ajronmen“ nastavlja svoju avanturu širom planete vođen neumoljivom potragom za kulinarskom inspiracijom. Serija će se emitovati u 172 zemlje i na 43 jezika.

Drugi ciklus kroz sedam epizoda prati Remzija dok se upušta u uzbudljivije avanture, istražujući kulturu raznih naroda i tajne njihove kuhinje. Britanski kuvar ove godine svoje putešestvije nastavlja kroz Tasmaniju, Južnu Afriku, Indoneziju, Luizijanu, Norvešku, Indiju i Gvajanu, u želji da pronađe originalne i neobične recepte iz svih delova sveta. Avanture će ga voditi duboko u prirodu svakog mesta koje bude posetio. Moraće da osvaja visoke planine, da se bori sa talasima od tri metra i izuzetno niskim temperaturama, ali i da se probija kroz gusto rastinje ne bi li pronašao neke od najboljih sastojaka na svetu. Od plivanja u dubokim vodama prepunim velikih belih ajkula do učešća u tradicionalnom trčanju sa bikovima, Gordon Remzi rizikuje život u njegovoj najvećoj i najhrabrijoj misiji kako bi gledaocima ponudio nezaboravno iskustvo.

Vođen lokalnim stručnjacima i legendama o hrani koje otkriva usput, Remzi učestvuje u kulinarskim običajima učeći o specijalitetima i svežim ukusima jedinstvenim za različite regione. Svaki sastojak koji ubere, jelo koje proba i osoba koju sretne inspirisaće ga da stvori recept od nule, osmišljen da predstavlja srce te kulture. Na kraju svake epizode, Remzi pred sebe postavlja izazov tokom velikog finalnog poduhvata u kom učestvuje sa lokalnom kulinarskom legendom, dok zajedno pripremaju obrok za stanovništvo sa kojim se susreo tokom svog putovanja.

Neke od kulinarskih, ali i ostalih avantura koje Remzi doživljava ove sezone uključuju:

  • rizikovanje života i udova učešćem u tradicionalnoj trci bikova na udaljenim pirinčanim poljima Zapadne Sumatre;
  • lov na džinovske jastoge među stenama nemirnih voda Tasmanije;
  • skakanje iz helikoptera u visoke talase radi skupljanja školjki duž južnoafričke obale;
  • istraživanje indonežanskog pećinskog sistema prepunog slepih miševa u potrazi za džinovskim gamborima;
  • trkanje četvorotočkašem po opasnim blatnjavim poljskim putevima u potrazi za svežim biljkama, američkom bik-žabom i rečnim rakovima;
  • ronjenje u hladnim vodama Norveške kako bi otkrio mnogobrojne sastojke koji se mogu naći samo u fjordovima;
  • neobičan surf-ribolov, koji podrazumeva da ribar, ploveći na dasci, nosi mrežu od 90 kilograma što je tradicionalna tehnika lova u Južnoj Indiji;

Producent serijala Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta za National Geographic je “Studio Ramsay”. Izvršni producenti za “Studio Ramsay” su Gordon Remzi, Liza Edvards i Džon Krol. Za National Geographic, izvršni producent je Betsi Forhan, potpredsednik produkcije je Kevin Tao Mos, a predsednik autorskog programa i produkcije Džef Danijels.

Naslovna slika: Gordon Ramsay Uncharted_Indonesia (c) National Geographic, Justin Mandel

 

Continue Reading
Advertisement