Connect with us

Filmovi

FILM DANA: O ZA OSVETU (FOX MOVIES, 21.10)

V kao Vendeta samo na kanalu FOX Movies

Published

on

O za osvetu

Radnje smeštene u totalitarističku Britaniju, film O za osvetu priča je o mladoj radnici Evey koju iz smrtno opasne situacije spašava maskirani muškarac poznat samo kao „V“.

Vrlo složen lik, „V“ je književno obrazovan, duhovit, nježan intelektualac, muškarac posvećen oslobođenju svojih sugrađana od onih koji ih drže u strahu i poslušnosti. On je i ogorčen, željan odmazde, usamljen i nasilan, vođen osobnom željom za osvetom. Na svome zadatku da oslobodi stanovnike Engleske od korupcije i nasilja kojom je zatrovana vlast, „V“ osuđuje tiransku prirodu izabranih vođa i poziva svoje sugrađane da mu se pridruže u parlamentu 5. decembra – na dan Guya Fawkesa.

Tog dana 1605. godine Guya Fawkesa otkrili su u tunelu ispod parlamenta s 36 barela baruta. On i njegovi pomagači učestvovali su u pobuni pod nazivom Barutna urota kao odgovor na tiraniju vladara Jakova I. Fawkes i njegovi pomagači obešeni su, utopljeni i raščetvoreni, a njihov je plan svrgavanja vlasti propao.

U duhu te pobune, u znak sjećanja na taj dan, V žudi izvesti ono zbog čega je Fawkes pogubljen – dići parlament u vazduh. Kada Evey otkrije istinu o zagonetnoj prošlosti V-a, otkriva i istinu o sebi – i postaje njegov saveznik u kulminaciji njegova plana da započne revoluciju te da vrati slobodu i pravdu u društvo puno okrutnosti i nasilja.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Foto Promo

 

Continue Reading
Advertisement