Connect with us

Emisije

REVOLUCIJA JUTJUBA: Evo KOJI snimak ima NAJVIŠE PREGLEDA na YOUTUBE! Iznenadićete se!

Dokumentarni film u subotu 19. novembra od 18.00 na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Published

on

Revolucija Jutjuba

REVOLUCIJA JUTJUBA: Evo KOJI snimak ima NAJVIŠE PREGLEDA na YOUTUBE! Iznenadićete se!

Prvi video-snimak pod nazivom „Ja u zoološkom vrtu“ pojavio se 23. aprila 2005. godine na veb-sajtu „Jutjub“. Postavio ga je njegov suosnivač Džaved Karim. Deset godina kasnije, ovaj nemački mladić, koji je se porodicom 1992. preselio u Ameriku, postao je milioner (bogatstvo mu je procenjeno na 300 mliona dolara), a „Jutjub“ uz pretraživač „Gugl“ najposećeniji veb-sajt na svetu.

Tokom prve decenije postojanja ova video platforma stekla je moć da promeni kulturu, stvori nova pravila u politici, zbaci vlade, redefiniše prirodu vesti, nauči nas novim terminima „tverkovanje“ i „plankovanje“, i od Saja (na fotografiji) i Džastina Bibera učini „kraljeve“ interneta.

Dokumentarac „Revolucija Jutjuba“ (Nacionalna geografija, 18.00) prikazaće nam priču o nastanku, ali i razvoju najmoćnijeg medija na Zemlji. Ovo je istorijska saga o onima koji su stvorili „Jutjub“, zvezdama koje je su rođene upravo na ovoj platformi i zemljama čije je sudbine zauvek promenila. Sajev spot „Gangnam Style“ bio je najgledaniji video od 24. novembra 2012.

Prestigao ga je 10. jula 2017. Video „See You Again“ izvođača Viz Kalife, koji sada ima više od četiri milijarde pregleda. „Shape of you – Ed Sheeran“ drugi je po broju pregleda, a izbačena je 30. januara 2017.

Spot za čuvenu pesmu „Despacito“, izvođača Luisa Fonsija, prestigla je „See You Again“ 4. avgusta 2017, postavši najgledaniji i prvi video sa tri, prvi sa četiri, prvi sa pet i prvi sa šest milijardi pregleda.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement