Connect with us

Emisije

PRIMITIVNI OPSTANAK: PREKO ANDA na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Od 4. januara, sredom u 22.00

Published

on

Primitivni-opstanak-Preko-Anda-Foto-NATIONAL-GEOGRAPHC

Nakon što nas je poveo u osvajanje divljeg Amazona, a zatim pokorio i moćni Mekong, u novom specijalnom ciklusu avanturističkog dokumentarca “Primitivni opstanak” čuveni istraživač Hejzen Odel spreman je za epsko putovanje “Preko Anda”. Šestodelni dokumentarac Primitivni opstanak: Preko Anda“, koji se emituje na kanalu NATIONAL GEOGRAPHC, od 4. januara sredom u 22.00, Odelove fizičke sposobnosti stavlja pred nove izazove, a zauzvrat, on će gledaocima podariti  magično iskustvo za pamćenje.

U prvom delu epskog putovanja po Južnoj Americi Hejzen se suočava sa neprohodnom šumom atlantskog priobalja. Vazduh pun vlage misiju čini još težom, a gde su vlaga i visoke temperature, tu su i  močvare. Naravno, prepune otrovnih zmija. Priroda Hejzenu već na prvom koraku poručuje da je neće lako osvojiti, a njenu poruku istraživač će još ozbiljnije shvatiti kada se po izlasku iz močvara nađe na ivici vodopada. Do dna visoke litice nema drugog puta, osim, kako već i slutite – niz vodopad.

Posle ove uzbudljive i po život opasne avanture Odel nastavlja misiju sve dublje u zemlju drevnih indijanskih plemena. Prateći Sunce prema zapadu dolazi do teritorije naroda Gvarani. Tu učestvuje u tradicionalnom lovu na divljač, a zatim se pridružuje ostalim seljanima na obrednom festivalu i gozbi.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto NATIONAL GEOGRAPHIC

Advertisement