Connect with us

Serije

„HRANA PACIFIČKIH OSTRVA“: Premijera na kanalu 24KITCHEN

U petak, 27. januara, od 13.00

Published

on

Hrana pacifičkih ostrva

Od 27. januara na kanalu 24Kitchen počinje nova kulinarska serija „Hrana pacifičkih ostrva“ koja će nas povesti na neverovatno putovanje najizolovanijih naseljenih delova naše planete.

Iz epizode ​​u epizodu očekuje nas avantura u stilu Indijane Džonsa tokom koje će gledaoci moći da otkriju prave bisere svetske kuhinje. Poslednja neistražena kulinarska tradicija naše planete krije se na ostrvima južnog Pacifika. Kroz avanturu nas vodi nagrađivani kuvar Robert Oliver.

Iako njegovo poreklo nije sa pacifičkih ostrva, tamo je živeo kao mladić. Posle mnogo godina vraća se u zemlju svoje mladosti da kuva rame uz rame sa lokalnim gurmanima. Ovo neće biti samo prilika da otkrijete razne egzotične arome i ukuse, već i da saznate više o životu na pacifičkim ostrvima. Serija će nas odvesti u kupovinu sastojaka na lokalnim pijacama i supermarketima. Na putovanju ćemo se zaustaviti na Kukovim ostrvima, pijaci Fidžija i prodavnicama u Tongi, Samoi i Vanuatuu. Gledaoci će imati priliku da vide jela i sastojke koje nikada ranije nisu videli, a kamoli probali! Ova jela su šarena kao i zemlja iz koje dolaze. Pacifička ishrana je, kako ćemo otkriti, usko povezana sa prirodom i morem, koje je nezaobilazan deo pejzaža. Tako, trpeza obiluje ribom, morskim plodovima, egzotičnim voćem i povrćem. Kombinacija ovih sastojaka je ono što čini pacifičku kuhinju jednom od najegzotičnijih na svetu.

Robert i ekipa lokalnih kuvara odlaze do drevnog „marae“ kako bi probali hranu koja se tamo služila hiljadama godina. Love koralne crve i odlaze u podvodni ribolov u Aitutaki laguni. Zatim, u Rarotongi, odlaze na progresivan obrok sa lokalcima.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement