Connect with us

Domaće serije

KONAČNO! Stiže film o SVETOM SAVI! Evo KADA počinje SNIMANJE i KO će glumiti RASTKA NEMANJIĆA!

U glavnim ulogama Žarko Laušević i Nataša Ninković

Published

on

Sveti Sava

Snimanje serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“ izazvalo je dosta pažnje, a uskoro bi svetlo dana trebalo da ugleda i dugo najavljivani projekat u produkciji Košutnjak filma. U pitanju je film o životu Svetog Save u režiji Miroslava Lekića, a po scenariju Milovana Vitezovića, pod nazivom „Princ Rastko srpski“.

Naslovna uloga dodeljena je Filipu Hajdukoviću, koji je odabran na kastingu među 80 glumaca iz Srbije. Uz njega noseće uloge tumače: Žarko Laušević kao Stefan Nemanja, Nataša Ninković kao njegova supruga Ana, Miodrag Krivokapić Brik kao knez Miroslav (brat Stefana Nemanje), Igor Đorđević kao Vukan Nemanjić, Sloboda Mićalović kao Vukanova supruga Katalena, Miloš Timotijević kao Stefan Prvovenčani, Nina Janković kao supruga Stefana Prvovenčanog Evdokija, Dragan Petrović Pele (učitelj), Ljuba Bandović (čelnik Vojin)…

Priča prati odrastanje princa koji je na kraju postao monah, o njegovom dotadašnjem životu, mladosti…

– Nismo odustali od te priče jer je to poslednji scenario Milovana Vitezovića – poručio je producent i direktor Košutnjak filma Zoran Janković, istakavši da će radovi na filmu najverovatnije početi naredne godine.

Zanimljivo je da je upravo uloga Svetog Save glumcu Žarku Lauševiću napravila pakao od života. Sad ćemo ga videti u ulozi Stefana Nemanje, a u filmu koji se takođe bavi odrastanjem Rastka Nemanjića.

– Sveti Sava je legendarna ličnost u srpskom narodu, ne postoji niko ko ne zna za njega, ali ljudi u suštini malo znaju o njemu… Privuklo me je što je ovo u stvari priča o Rastku, tinejdžeru, kog pratimo sve do trenutka kada odlazi na Svetu Goru i postaje Sava. Vrlo je ineteresantan taj ugao gledanja na život i dela Svetog Save, odnosno Rastka. Govorimo o jednoj vrsti sazrevanja koja je dovela do toga da mladi plemić donese odluku da se povuče i opredeli za duhovnost naspram svetovnosti, a da se pritom nije povukao u samoizolaciju, već je uspeo da ostavi stvari iza sebe ogroman trag u srpskoj istoriji. Interesovao me je mit pre mita, koje su okolnosti dovele do određenih događaja i kako je, zapravo, mit počeo da se stvara – objašnjava Lekić.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor: Film i TV/Kurir

Foto IMDb

Advertisement