Connect with us

Serije

„ODISEJA ŽIVOTINJA“: Dokumentarac na kanalu VIASAT NATURE

U utorak, 07. februara, od 13.55

Published

on

Odiseja životinja

U dokumentarcu „Odiseja životinja“ koji je na kanalu VIASAT NATURE (13.55), gledaete kako nauka razotkriva velik put koji su prešle vrste, omogućujući nam da ispričamo neverovatnu priču o kolonizaciji životinjskih vrsta.

Gde, kada i kako su se pojavile vrste kakve poznajemo?

Danas je grizli zvezda u Nacionalnom parku Jelouston, ali istorija medveda je ukorenjena u istoriji velike porodice sisara: mesoždera, koji su se pojavili pre 60 miliona godina.

Zahvaljujući paleontologiji, sada znamo da je istorija kolonizacije životinjskih vrsta usko povezana sa najvećim promenama na našoj planeti tokom miliona godina, tokom kojih su se vrste širile širom planete, a nivoi mora su rasli i padali, periodično se otvarajući i zatvarajući. prolaza do dugo izolovanih kopnenih područja. Ove promene u životnoj sredini i geografiji uticale su na evoluciju životinja, omogućavajući im da osvajaju nove teritorije, i dovele do prilagođavanja, nastanka novih porodica, a ponekad i do izumiranja. Želimo da preispitamo naše trenutno razumevanje širenja životinjskih populacija, rekonstruišući ih da ispričaju priču o velikoj odiseji kroz koju su različite vrste prošle da bi došle do mesta gde su danas.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement