Connect with us

Serije

„MEGAPOLIS: OTKRIVANJE DREVNOG SVETA“: Na kanalu VIASAT HISTORY

U nedelju, 12. februara, od 18.45

Published

on

Megapolis: Otkrivanje drevnog sveta

Francuska dokumentarna serija „Megapolis: Otkrivanje drevnog sveta“ koja je na kanalu VIASAT HISTORY (nedelja, od 18.45) predstaviće nam kako je podignuta Atina na napuštenoj zemlji, 3 000 godina p.n.e, i kako je uspela da postane jedan od najvećih drevnih gradova u 5. veku.

Atina, Aleksandrija, Tikal i Rim: ovi legendarni gradovi su neka od najpoznatijih svetskih arheoloških nalazišta, ali još uvek nisu otkrili sve svoje tajne. Izgrađeni kao hramovi znanja, ovi izvanredni gradovi predstavljali su srce antičkog sveta. Kako su nastali, kako je bilo živeti u njima i kako su postali takvi centri znanja i inventivnosti? Od 5. veka. pre Hrista do vremena Rimskog carstva, ova uzbudljiva dokumentarna serija oživljava najveće antičke gradove na vrhuncu njihove moći.

Kombinujući kompjuterski animirane rekonstrukcije sa savremenim snimcima ostataka ovih lokaliteta, ova serija, uz pomoć poznatih stručnjaka, baca novo svetlo na kulturno blago i izgubljene civilizacije koje su postavile temelje našeg savremenog sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement