Connect with us

Serije

„ILEGALNA TRGOVINA: MARIJANA VAN ZELER“: Treća sezona serijala na kanalu NATINAL GEOGRAPHIC

Procvat surogat materinstva u Ukrajini, u nedelju, 19. februara, od 22.00

Published

on

Ilegalna trgovina: Marijana Van Zeler

Treća sezona dokumentarnog serijala „Ilegalna trgovina: Marijana Van Zeler“, nominovanog za čak pet priznanja Emi u kategoriji “Vesti i dokumentarci” (Natinal Geographic, 22.00) povezaće svet nevidljivom mrežom podzemnih kanala kojima skrivene od oka zakona cirkulišu milijarde evra.

Marijana van Zeler, nagrađivana novinarka i dopisnik mnogobrojnih prestižnih svetskih medijskih kuća, ulazi još dublje u svet sive ekonomije. U novih 10 epizoda dobitnica nagrada “Pibodi” i “Dupont”, istražuje razloge iz kojih ljudi učestvuju u ilegalnoj trgovini organima, drogom LSD, oružjem bez serijskih brojeva, kao i zašto postoje sajber pirati. Otkriva na koji način se distribuira droga MDMA, koji su to nepisani postulati uličnih bandi, kako teroristi trguju naftom, ko stoji iza prevara s kriptovalutama, a istražuje i borilačke klubove i crno tržište beba.

U ovoj sezoni Marijana putuje u Ukrajinu, gde je rat s Rusijom uticao na industriju surogat majčinstva. Zatim se ubacuje u ekipu prevaranata s kriptovalutama baš pred sunovrat ove industrije i otkriva kako oružje odštampano na 3D štampaču dospeva u opasne ruke… Marijana putuje hiljadama milja širom sveta, od Nigerije do Tajlanda i Belizea, da bi se na kraju vratila na svega nekoliko kilometara od svog doma i svedočila novoj opasnosti u školi njenog sina.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Nacionalna geografija

Advertisement