Connect with us

Serije

„ŽRTVE VIKINGA“: Dokumentarac na kanalu VIASAT HISTORY

U nedelju, 05. marta, od 13.40

Published

on

Žrtve vikinga

U dokumentarcu „Žrtve vikinga“ koji je na kanalu VIASAT HISTORY (nedelja, od 13.40), gledaćete kako su vikinzi ušli u istoriju kao neustrašivi osvajači. I danas ih doživljavaju kao junake, ali vikinško društvo odredili su trgovina ljudima i ropstvo.

Saznajte zašto su Vikinzi progonili ljude, ko su bile njihove žrtve i kakva je sudbina očekivala njihove zarobljenike i kakav je uticaj vikinško krijumčarenje ljudi imalo na srednjovekovnu Evropu.

Sada, po prvi put, ova nova dokumentarna drama kreće u potragu za odgovorima na navedena pitanja i rasvetljava istoriju Vikinga i njihovih robova. Svakodnevni život Vikinga vekovima je oblikovalo krijumčarenje ljudi. Taoci, sluge i robovi bili su prisiljeni da budu podrška društvu svojih osvajača, što je nordijskim moreplovcima omogućavalo da brzo šire svoju zonu uticaja u Evropi. Vikinški svet ne bi mogao postojati bez tih zarobljenika, bili oni korišteni kao ulog u pregovorima, radnici, sluge ili vojnici. Ovaj film prati priče o bezobzirnim Vikinzima koji su svojim brzim brodovima širili teror po celim državama, osvajali što god su poželeli: zemlju, blago i, iznad svega, ljude.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement