Connect with us

Serije

„TUTANKAMONOVA OTROVNA GROBNICA“: Na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

U četvrtak, 09. marta, od 09.05

Published

on

Tutankamonova otrovna grobnica

Dokumentarac „Tutankamonova otrovna grobnica“ koji je na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC (četvrtak, od 09.05), otkriće nam kako je Tutankamonovu grobnicu zasenila faraonova kletva. Može li savremena nauka otkriti istinu iza ove epske legende?

O kratkom i misterioznom životu mladog egipatskog faraona Tutankamona ne znamo mnogo. Baš zato njegova mumija gotovo čitav vek nema mira… Tutankamonovo telo je lomljeno i sečeno, skenirano, snimano, fotografisano, posmatrano. Iznad njega su se stručnjaci raspravljali, svađali, skidali mu delove kože, poklanjali ga jedni drugima.

Dana 26. novembra 1922, Hauard Karter je došao do najvećeg arheološkog dostignuća u istoriji, otkrivši grobnicu egipatskog faraona Tutankamona prepunu blaga. Međutim, skidanje vela misterije sa Tutankamonove grobnice zasenila je faraonova kletva. A legenda kaže da su ljudi, koji su pojurili iz celog sveta da obiđu Tutankamonovu grobnicu, počeli iznenada da umiru. Tada su krenule da se šire priče o faraonovoj kletvi. Da li su one bile slučajne ili su osmišljene kako bi se povećao tiraž novinama? Može li savremena nauka da otkrije istinu iza ove epske legende?

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement