Connect with us

Serije

„MISTERIJE GIGANATA LEDENOG DOBA“: Dokumentarac na kanalu VIASAT NATURE

U petak, 10. marta, od 22.30

Published

on

Misterije giganata ledenog doba

U dokumentarcu „Misterije giganata ledenog doba“ koji gledate na kanalu VIASAT NATURE (petak, od 22.30) predstaviće nam paleontologa Dika Mola koji kreće u potragu za odgovorima o istrebljenju koje se dogodilo na kraju poslednjeg ledenog doba. Da li su za istrebljenje giganata ledenog doba krivi naši preci ili promena klime?

Mnoge vrste velikih sisara, kao što su mamut, pećinski medved i divovski lenjivac, izumrle su krajem poslednjeg ledenog doba. Jesu li ljudi izazvali njihovo masovno izumiranje ili su te divovske životinje nestale zbog rasta temperature?

U ovom dokumentarcu sledimo paleontologa Dika Mola, koji istražuje tajnu nestanka divova iz ledenog doba.

Dik Mol i njegovi saradnici otkrivaju da su veliki sisari već trpeli negativne posledice zbog visokih temperatura. Dakle, klimatske promene i dolazak čoveka možda su stvorili koban splet okolnosti za te životinje koje se nisu uspele na vreme prilagoditi promenama u okolini.

Brojni fosilni ostaci kostiju, otisci u gipsanim dinama i stabla zaleđena u permafrostu otkrivaju naučnicima tragove lovaca iz ledenog doba koji ih približavaju rešenju tajne stare 12.000 godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement