Connect with us

Serije

„SKRIVENA INDIJA“: Na kanalu VIASAT NATURE

U nedelju, 02. aprila, od 11.30-13.15 (tri epizode)

Published

on

U dokumentarcu „Skrivena Indija“ koji je na kanalu Viasat Nature (nedelja, od 11.30-13.15), videćete kako je Indija zemlja sezonskih ekstrema. Monsunske kiše preplavljuju zemlju, a kada prestanu, slede vrućina i suša. To je izazov za životinje, ali i doprinosi stvaranju divnih pejzaža.

Putujemo od krova sveta na severu do velikih reka i pustinja u njegovom srcu i kišnih šuma na jugu. To je zemlja u kojoj je svet prirode utkan u živote ljudi, mesto gde možete videti životinje koje nema nigde drugde, a divljina se i dalje odupire napadima čoveka.

Od Doline cveća koja se nalazi na zapadnim Himalajima i beba kornjača koje leže na istočnoj obali do indijskih jednorogih nosoroga i lavova u šumi Nacionalnog parka Gir, prizori i zvuci Indije su jedinstveni i zajedno pružaju nenadmašno iskustvo divljih životinja.

Istražićemo malo poznate Zapadne Gate i moćne Himalaje. Himalaji su toliko ogromni da uspevaju da promene klimu – zarobljavaju monsunske vetrove i štite Indiju od hladnoće sa severa.

Reka Gang protiče kroz srce zemlje, od nedra Himalaja do ogromnih šuma mangrova u delti. Ona donosi dragocene hranljive materije i natapa plodno tlo Azije.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement