Connect with us

FILM

„MOĆNI VETAR“: Komedija na kanalu TV 1000

U utorak, 04. aprila, od 21.00

Published

on

Moćni vetar

Film „Moćni vetar“ koji je na kanalu TV 1000 (utorak, od 21.00), je smešan dokumentarac koji govori o ponovnom okupljanju folk trija, pod imenom Folk ekipa, koji se priprema za nastup u gradskoj skupštini, u znak sećanja na preminulog promotera koncerata.

Irving Stajnblum je bio uticajna figura u narodnoj muzici kasnih 1950-ih i ranih 1960-ih.Kada je umro, njegov sin je organizovao koncert za pamćenje, na kojem su nastupili neki od Stajnblumovih omiljenih muzičara.

Kristofer Gest, reditelj filmova „Čekajući Gafmana“ i „Najlepši pas na izložbi“, predstavlja nam još jednu komediju sa primesama dokumentarizma. Kada je Irving Steinblum, ikona narodne muzike, preminuo, iza sebe je ostavio veliko muzičko nasleđe i porodicu izvođača koju je pratio do slave: Mič i Miki su bili oličenje mladalačke ljubavi sve dok njihovo partnerstvo nije raskinuto zbog slomljenog srca, The Folksmen su bili klasični trubaduri, a The Nev Main Street Singers je grupa koja je najpedantnije uskladila boje svoje odeće. Samo za jednu noć, ove tri grupe su se ujedinile i okupile u njujorškoj gradskoj kući da odaju počast muzici koja ih je proslavila stvarajući Mighti Vind.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement