Connect with us

Serije

„ATENBOROU I GROBLJE MAMUTA“: Na kanalu VIASAT NATURE

U četvrtak, 13. aprila, od 21.45

Published

on

Atenborou i groblje mamuta

U ovom dokumentarcu „Atenborou i groblje mamuta“ koji je na kanalu Viasat Nature (četvrtak, od 21.45), gledaćete kako se amaterskim lovcima na fosile, Sally i Nevilleu Hollingworthu, pridružuju Sir David Attenborough i profesor Ben Garrod kada na periferiji Swindona otkriju tajanstvene ostatke mamuta iz ledenog doba.

2016. godine, dok je šetao kroz tek iskopanu šljunčaru u blizini Svindona, par je primetio da nešto neobično viri iz blata. Bio je to vrh ogromne fosilizovane kosti noge mamuta. Seli i Nevil Holingvort, obojica strastveni amaterski lovci na fosile, naišli su na otkriće života: groblje mamuta u starom praistorijskom koritu reke Temze.

Kada je Sir David Attenborough saznao za njihovo neverovatno otkriće, želeo je da se u to uveri. Pridružuju se biologu profesoru Benu Garodu i timu arheologa i paleontologa dok pažljivo iskopavaju kamenolom u kojem su pronađene kosti. Taj lokalitet postavlja mnoga pitanja: zašto su se mamuti tamo našli, kako su umrli, da li je moguće da su ih ubili praljudi ili se možda dogodila neka katastrofa?

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement