Connect with us

Serije

„JUŽNA AFRIKA: DRŽAVA EKSTREMA“: Na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC WILD

Premijera, u sredu, 24. maja, od 13.25-15.00 (tri epizode)

Published

on

Južna Afrika: Država ekstrema

U dokumentarcu „Južna Afrika: Država ekstrema“ koji je na kanalu National Geographic Wild (sreda, od 13.25-15.00), gledate kako je Južnoafrička Republika dom divljim stvorenjima koja su uspela da evoluiraju kako bi preživela. Za preživljavanje u Južnoj Africi priroda stvara egzotične životinje, uključujući džinovske i patuljaste vrste uobičajenih životinja.

U prvoj epizodi pod nazivom „Sudar struja“, gledate kako nigde drugde na svetu ne postoji tako impresivan spoj Afrike i Antarktika kao na južnoafričkom Rtu dobre nade. To je mesto na kome pingvini koji vole hladnoću žive uz pustinjske nojeve, a ono je i dom morskih puževa i kameleona.

U drugoj epizodi pod nazivom „Zemlja džinova“, gledate kako Sunce, peščane plaže i palme nisu svojstvene samo za Karibe, već i za istočnu obalu Južnoafričke Republike. Mangrovi i reke koje sporo teku idealni su za čudne žabe, oxudercinae i ogromne nilske krokodile, ali i njima je ponekad pretoplo.

U trećoj epizodi pod nazivom „Ubice Kalaharija“ gledate kako je od savane do pustinje, srce Južnoafričke Republike dom najuspešnijih lovaca, izuzetno čudnih životinja, a tu se dešava i jedan od najraznobojniih prirodnih spektakla na Zemlji. Polupustinje i suve savane nastanjuju samo oni koji umeju da prežive.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto National Geographic Wild

Advertisement