Connect with us

Serije

„SUROVA PLANETA“: Na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC WILD

U subotu, 27. maja, od 15.35-17.10 (tri epizode)

Published

on

Surova planeta

„Surova planeta“ je dokumentarac koji istražuje divlja okruženja (National Geographic Wild, od 15.35-17.10). Tokom šest epizoda istražujemo duboka, vrela, vlažna i suva životna okruženja. Otkrivamo neverovatne načine na koje su se životinje prilagodile životu u ekstremnim uslovima.

U prvoj epizodi pod nazivom „Džungle“, gledaćete kako mnogo vode, toplote i svetla stvara idealne uslove za bujanje života i čini džungle najraznovrsnijim staništima na planeti. Upoznajte jaguare, gibone i mnoge druge vrste i saznajte zašto njihova borba u preživljavanju nikad nije bila teža.

U drugoj epizodi pod nazivom „Vertikalna granica“, gledaćete brdske i morske životinje kako se prilagođavaju velikim dubinama i visinama, ogromnom pritisku, manjku kiseonika i nekim od najopakijih životnih uslova na svetu. Zadržite dah!

U trećoj epizodi pod nazivom „Travnate oblasti“, gledaćete kako su pašnjaci jedna od najopasnijih staništa na svetu. Životinje moraju da izdrže sezonske promene u ishrani, ledu i požarima. Otkrićemo neverovatne izazove koje ove životinje savladavaju, kao i promene u svetu koje preživljavanje čine još težim.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto National Geographic Wild

Advertisement