Connect with us

Serije

„MEGAPOLIS: OTKRIVANJE DREVNOG SVETA“: Na kanalu VIASAT HISTORY

Tikal, u utorak, 20. juna, od 23.00

Published

on

Megapolis: Otkrivanje drevnog sveta

U dokumentarcu „Megapolis: Otkrivanje drevnog sveta“ koji je na kanalu Viasat History (utorak, od 23.00), Atena, Aleksandrija, Tikal i Rim: to su legendarni gradovi neka od najpoznatijih svetskih arheoloških nalazišta, ali još uvek nisu otkrili sve svoje tajne. Izgrađeni kao hramovi znanja, ti su izvanredni gradovi predstavljali srce drevnog sveta.

Kako su oživeli, kako je u njima bilo živeti i kako su postali takva središta znanja i inventivnosti? Od 5. veka. pr. Hr. do vremena Rimskog carstva, ova uzbudljiva dokumentarna serija najveće drevne gradove vraća u život u trenutku kad su bili na vrhuncu svoje moći. Kombinirajući kompjuterske animirane rekonstrukcije sa savremenim snimcima ostataka tih nalazišta, ova serija uz pomoć poznatih stručnjaka baca novo svetlo na kulturna blaga i izgubljene civilizacije koje su postavile temelje našeg modernog sveta.

Drevni majanski grad, Tikal, biva rekonstruisan zahvaljujući kompjuterskoj grafici. Budući naseljen preko hiljadu godina, ovaj drevni grad udomio bi do 12 000 građevina i 2 miliona stanovnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement