Connect with us

FILM

„VELIKI POHOD“: Ratni film na kanalu TV 1000

Junačka misija, u četvrtak, 22. juna, od 23.15

Published

on

Veliki pohod

Ratni film „Veliki pohod“ koji je na kanalu TV 1000 (četvrtak, od 23.15), godina je 1945. Američka je vojska pritisnula japanske trupe na Filipinima gde se nalazi popriličan broj ratnih zarobljenika. Japanski je vojni vrh naredio smaknuće zarobljenika u svim logorima kojima se američke snage približe. Jedan od retkih preostalih logora jeste Cabanatuan gde se nalazi oko petsto izmučenih, izgladnelih vojnika koji su preživjeli Bataan 1942. Oni su sve što je preostalo od oko sedamdeset hiljada vojnika, ali ironija će hteti da su približavanjem američke vojske njihove šanse za preživljavanje sve manje. A upravo se zbog njih i organizuje misija spašavanja.

Harizmatični poručnik Henry A. Mucci (Bendžamin Bratt) dobio je zadatak oslobađanja zatvorenika, što se isprva pokazuje kao gotovo nemoguća misija, ali za Muccija je to i više nego dostojan izazov…

Ovaj veliki akcioni hit prikazuje trenutak u vremenu kada su časni ljudi postali vojnici sudbine. Film je režirao DŽon Dal, a ostale uloge igraju: DŽozef Fajns, DŽejms Franko, Mark Konsuelos i Maks Martini.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement