Connect with us

FILM

„MUZIKA SRCA“: Muzička drama na kanalu TV 1000

Gde je disciplina važnija od umetnosti, u subotu, 24. juna, od 15.40

Published

on

Muzika srca

„Muzika srca“ je istinita priča o mladoj učiteljici koja se bori sa odborom za obrazovanje zbog njene ponude da decu u školi u Harlemu podučava lepoti muzike kroz violin (TV 1000, od 15.40). U svojoj borbi ona gubi sve zbog sistema koji baca svu svoju moć na nju, ali njena odlučnost da usreći ovu decu pomaže joj da uzvrati sjajnim, inspirativnim rezultatima.

Roberta Guaspari-Cavaras (Meril Strip) je nastavnica osnovne škole u ​​Harlemu, gde je disciplina važnija od umetnosti. Ali Roberta veruje da muzika deci može dati značenje koje će im biti od ogromne vrednosti kasnije u životu. I pored nezainteresovanosti školske uprave i besparice, zbog čega novac mora da traži van škole (i umalo da ostane bez posla), uspeva da nauči učenike da sviraju violinu i da im usadi ljubav klasične muzike kod dece koja inače nikada ne bi čula Baha ili Mocarta, a vrhunac se postiže kada učenici drže resital u Karnegi holu.

U sporednim ulogama su Anđela Baset, Kloris Ličman i Ejdan Kvin, a u filmu se pojavljuju i virtuozni violinisti Isak Stern, Ičak Perlman i Mark O’Konor.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement