Connect with us

FILM

V KAO VENDETA SF Na kanalu TV 1000

Društvo puno okrutnosti i nasilja, u subotu, 08. jula, od 23.00

Published

on

V kao Vendeta

V kao Vendeta je naučna fantastika smeštena u totalitarnu Britaniju, V za osvetu je priča o mladoj radnici, Ivi, koju iz situacije opasne po život spasava maskirani čovek poznat samo kao „V“ (TV 1000, u subotu, od 23.00).

Veoma složen lik, „V“ je pismen, duhovit, blag intelektualac, čovek posvećen oslobađanju sugrađana od onih koji ih drže u strahu i poslušnosti. Ogorčen je, željan osvete, usamljen i nasilan, vođen ličnom željom za osvetom. U svojoj misiji da oslobodi narod Engleske od korupcije i nasilja koji su zatrovali vladu, „V“ osuđuje tiransku prirodu izabranih lidera i poziva svoje sugrađane da mu se pridruže u parlamentu 5. novembra – Dana Gaja Foksa. Tog dana 1605. godine, Gaj Foks je otkriven u tunelu ispod parlamenta sa 36 buradi baruta.

On i njegovi pomagači učestvovali su u zaveri zvanoj Barutana zavera, kao odgovor na tiraniju vladara Džejmsa I. Foksa i njegovi pomagači su obešeni, utopljeni i raskomadani, a njihov plan da zbace vladu je propao. U duhu te pobune, u znak sećanja na taj dan, V žudi da uradi ono zbog čega je Foks pogubljen – diže u vazduh parlament. Kada Ivi otkrije istinu o V-ovoj misterioznoj prošlosti, ona takođe otkriva istinu o sebi – i postaje njegov saveznik u kulminaciji njegovog plana da pokrene revoluciju i vrati slobodu i pravdu društvu punom okrutnosti i nasilja.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement